Klimabudsjett i Oslo

Byrådspartiene i Oslo måtte ta til takke med tall fra 2013 i klimabudsjettet - men nekter kvalitetssikring

Byrådet innrømmer at tallene har en «stor svakhet».

FÅR PEPPER: I oktober gikk byrådsleder Raymond Johansen (Ap) hardt ut mot regjeringens forslag til statsbudsjett, og beskrev deres ambisjonsnivå som «pinlig lavt». Nå er det byrådet med blant andre MDGs Lan Marie Nguyen Berg (til venstre) og Ap's Robert Steen (ikke på bildet) som får kjeft. Foto: NTB Scanpix
FÅR PEPPER: I oktober gikk byrådsleder Raymond Johansen (Ap) hardt ut mot regjeringens forslag til statsbudsjett, og beskrev deres ambisjonsnivå som «pinlig lavt». Nå er det byrådet med blant andre MDGs Lan Marie Nguyen Berg (til venstre) og Ap's Robert Steen (ikke på bildet) som får kjeft. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det vi har lagt fram er godt nok. Nå må vi slutte med planlegging og begynne med gjennomføring, sier finansbyråd i Oslo, Robert Steen (Ap), til Dagbladet.

Oslo-byrådet la i slutten av september fram et eget klimabudsjett hvor målet er å kutte utslippene med over 800.000 tonn fram til 2020.

Blant de grønne tiltakene på lista var styrket driftstilskudd til kollektivtrafikken med 79,5 millioner, økte tilskudd til utfasing av oljefyr og energisparing og 10 kilometer ny sykkelvei.

Gikk mot forslag

I oktober gikk byrådsleder Raymond Johansen (Ap) hardt ut mot regjeringens forslag til statsbudsjett, og beskrev deres ambisjonsnivå som «pinlig lavt».

Johansen etterlyste blant annet et eget klimabudsjett, og oppfordret regjeringen å se til Oslo for inspirasjon.

Men da opposisjonen i Oslo - representert ved Venstre, KrF og Høyre - nylig krevde en kvalitetssikring av byrådets klimabudsjett, nektet byrådspartiene å støtte forslaget.

Byrådspartiene sa dermed nei til å la kommunerevisjonen foreta en revisjon av klimabudsjettet, og vil heller ikke vise effekten av hvert enkelte tiltak eller komme med en forklaring for hvordan byrådet har kommet frem til disse effektene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer