- Byråkratiet er kjent for å male sakte. Det er et alvorlig drawback i kampen mot organisert kriminalitet

Kriminelle har altfor lett spillerom i Norge, advarer Hårek Elvenes (H).

OPPGITT: - Risikoen for å bli tatt for økonomisk kriminalitet er for lav, sier stortingsrepresentant Hårek Elvenes (H) - medlem av justiskomiteen - til Dagbladet. Nå har Elvenes undersøkt sentrale dokumenter for å finne ut hva Norge bør gjøre - men kanskje ikke gjør - for å få bukt med organisert kriminalitet. Det Elvenes fant kan du lese i faktaboksen i denne saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OPPGITT: - Risikoen for å bli tatt for økonomisk kriminalitet er for lav, sier stortingsrepresentant Hårek Elvenes (H) - medlem av justiskomiteen - til Dagbladet. Nå har Elvenes undersøkt sentrale dokumenter for å finne ut hva Norge bør gjøre - men kanskje ikke gjør - for å få bukt med organisert kriminalitet. Det Elvenes fant kan du lese i faktaboksen i denne saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Risikoen for å bli tatt for økonomisk kriminalitet er for lav, sier stortingsrepresentant Hårek Elvenes (H) - medlem av justiskomiteen - til Dagbladet.

Han har engasjert seg i det vedvarende, store problemet med organisert arbeidslivs- og økonomisk kriminalitet i Norge. Sosial dumping, skattesvindel, steinleggere som tjener millioner av svarte kroner og mafiatilstander i flere bransjer er realiteten i Norge i 2014.

Nå har Elvenes undersøkt sentrale dokumenter for å finne ut hva Norge bør gjøre - men kanskje ikke gjør - for å få bukt med organisert kriminalitet. Det Elvenes fant kan du lese i faktaboksen i denne saken.

Kritiserer byråkrati Elvenes tar nå kraftig til orde for å bedre samarbeidet mellom Tollvesenet, NAV, Skatteetaten og Arbeidstilsynet.

- Det er helt nødvendig for å komme uvesenet til livs. Etatene er underlagt ulike departementer og ivaretar ulike samfunnsmål. Incentivene for samhandling i Staten er svake. Silotenkning og svak samhandling er et hinder i kampen mot organisert kriminalitet, sier Elvenes til Dagbladet og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer