Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byretten: Kontrollører får ikke pågripe snikere

Oslo (NTB): For tredje gang har Oslo byrett slått fast at kontrollører fra Oslo Sporveier ikke kan holde igjen passasjerer uten billett, skriver Aftenposten Aften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 29 år gammel mann hadde glemt månedskortet, og oppga personalia og viste legitimasjon under en kontroll i mars 1997. Likevel ble han hindret i å gå av fordi kontrolløren ville sjekke om dette stemte. Men fordi toget var i en tunnel, fikk ikke kontrolløren kontakt med sentralen.

Dermed kjørte toget forbi der 29-åringen skulle av. Da toget kom til neste stasjon, oppsto det et basketak da han ville av. Han ble lagt i gulvet, og holdt fast til toget kom til endestasjonen.

Byretten understreker at det ikke var noen grunn til å mistenke 29-åringen for å ha oppgitt feil personalia, og at kontrollørene heller ikke har noen hjemmel for å pågripe personer uten gyldig billett. Byretten beskriver pågripelsen som uforholdsmessig.

Oslo Sporveier har bedt Samferdselsdepartementet om tillatelse til å holde igjen snikere ved kontroll. Saken er oversendt Justisdepartementet.

I 1998 ble 63.000 passasjerer som reiste med Oslo Sporveier tatt i sniking.