Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byrkjeflot går av

Trekker seg som LO-leder i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiet Rødts omstridte leder i Trondheim, Arne Byrkjeflot, går av som LO-leder.

Avgangen skjer etter en langvarig dragkamp om Byrkjeflots rolle i organisasjonen.

Kompromiss Ifølge Adresseavisen går Byrkjeflot av etter at et kompromissforslag fra Fellesforbundet i Trondheim ble vedtatt onsdag kveld.

Også et brev fra LO-leder Gerd Kristiansen, der hun kommer med sterke oppfordringer om å finne en løsning på den betente saken, ligger til grunn for vedtaket.

I brevet er Kristiansen tydelig på at Byrkjeflot ikke kan fortsette, skriver Adresseavisen. Svein Åge Samuelsen overtar ledervervet, mens Byrkjeflot fortsetter som styremedlem.

Mangeårig forhold Det har stormet rundt partiveteranen og den profilerte fagforeningslederen Byrkjeflot siden det ble kjent at han hadde hatt et mangeårig forhold til en langt yngre kvinnelig parti- og bystyrekollega, som døde i fjor høst.

Da forholdet ble kjent, tok Byrkjeflot ett års permisjon.

Uakseptabelt Et flertall i Rødts styre i Trondheim mente forholdet var uakseptabelt og ba Byrkjeflot om å trekke seg. Da det ikke skjedde, la nesten alle styremedlemmene ned sine verv i begynnelsen av november.

Partiet sentralt har imidlertid ikke funnet grunn til å ekskludere Byrkjeflot, men har kritisert ham for dårlig dømmekraft. (NTB)