Bystøl med god hjelper

Lars Bystøl (25) er tilbake på hopplandslaget og klar for ny innsats i bakken. Den tunge tiden under utestengelsen er glemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eldar-hopperen har nesten trent som normalt utenfor landslaget siden han ble utestengt i begynnelsen av november. Og en «god hjelper» fra Sørlandet har også gjort treningshverdagen litt lettere for hopperen fra Voss.

Da Tor Krageboen leste om at Lars Bystøl var blitt utestengt fra hopplandslaget og fratatt treningsstøtten under karanteneperioden på grunn av den mye omtalte episoden der Bystøl ufrivillig havnet i vannet ved Aker Brygge i høst, tok Krageboen umiddelbart kontakt med den uheldige hopperen og sponset ham med noen slanter.

- Jeg synes ikke det er noe spesielt å skrive om, men det er kjekt at det finnes slike bra folk i verden. Jeg hadde nok kunnet satset like bra selv uten pengestøtten, understreker 25-årige Lars Bystøl overfor NTB.

- Ga pengestøtte

Lørdag var han på vei til sin annen hoppuke etter å ha forberedt seg på Lillehammer sammen med Bjørn Einar Romøren, Sigurd Pettersen og Henning Stensrud. De fire øvrige norske hopperne, Roar Ljøkelsøy, Tommy Ingebrigtsen, Morten Solem og Anders Bardal, ladet opp i Granåsen.

- Det er vel ikke så veldig mye å snakke om, mener også Krageboen selv. Han syntes ikke at Bystøl burde tape noe på utestengelsen midt i oppkjøringen til sesongen bare fordi han var en tur ute på byen.

- Jeg ga han litt pengestøtte slik at han kunne forberede seg optimalt. Jeg liker å hjelpe de som kommer litt utenfor idrettens A4-format. For han er bedre enn sitt rykte. Alt skal være veldig mønsterdydig innen idretten, og jeg mener man bør vise litt menneskelighet oppi alt sammen også, sier Krageboen til NTB.

Ingen betingelser

Mangemillionæren fra Sørlandet har ikke satt noen betingelser for hjelpen han har gitt unggutten fra Eldar.

- Jeg håper at han nå kan snu dette negative til noe positivt og hoppe langt. Det tror jeg han vil gjøre. Etter det jeg har fått opplyst har han ikke latt seg knekke av dette og forbedret seg kraftig, sier Krageboen.

Han vet ikke ennå om han får muligheten til å ta turen til ett eller flere av rennene i den tysk-østerrikske hoppuken, men han vil i hvert fall forsøke å få med seg ett eller flere renn senere i sesongen.

Søndag er det prøvehopping og kvalifisering i den nye Schattenbergbakken i Oberstdorf. Lørdag satte tyske Georg Späth som førstemann utfor den nye bakken, som også blir VM-bakke neste år.

Mandag går selve rennet i den 52. hoppuken. Deretter følger Garmisch-Partenkirchen med tradisjonelt nyttårshopprenn torsdag 1. januar. Så går turen over til Østerrike og Innsbruck søndag 4. januar. Hoppuken avsluttes som vanlig i Bischofshofen på De hellige tre kongers aften 6. januar.