VAR I DIALOG: Frp-nestleder Per Arne Olsen kommuniserte med bystyrerepresentanten på e-post, og sier han ble varslet om de påståtte overgrepene i 2009. Foto: Silje Eide/Dagbladet
VAR I DIALOG: Frp-nestleder Per Arne Olsen kommuniserte med bystyrerepresentanten på e-post, og sier han ble varslet om de påståtte overgrepene i 2009. Foto: Silje Eide/DagbladetVis mer

Bystyrepolitiker varslet Frp-ledelsen om påstått sex-overgrep

Det bekrefter Frp-nestleder Per Arne Olsen overfor Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-nestleder Per Arne Olsen bekrefter overfor Dagbladet at Frp-bystyrerepresentanten som har anmeldt en stortingspolitiker fra samme parti for seksuelt overgrep, tok kontakt med ham før hun anmeldte saken.

- Hun har sendt en mail. Den har jeg tatt opp til organisasjonsutvalget, sier Per Arne Olsen.

- Når ble du kjent med saken?

- Jeg husker ikke nøyaktig dato, men så vidt jeg vet ble vi gjort oppmerksom på saken et godt år etter den første hendelsen i 2008. Såvidt meg bekjent ble begge involverte parter da kontaktet. De ble tilbudt å snakke, men samtalene ble avlyst da de hadde hatt et møte lokalt. Jeg satt igjen med et inntrykk om at de var kommet til enighet om hvordan saken skulle håndteres, sier Olsen til Dagbladet tirsdag morgen.

Orienterte - Dette er en sak som stammer fra en god stund tilbake. Det er to virkelighetsbeskrivelser som ikke stemmer overens, og begge er representert ved advokat. Ifølge våre regler bør den som mener seg utsatt for noe ulovlig anmelde forholdet, noe hun også har gjort. Da ligger saken hos politiet.

Olsen sier han orienterte stortingspolitikeren om anmeldelsen i går.

- Vil Frp foreta seg noe i saken?

- Vi føler ikke at det er naturlig å ta grep nå. Det er ikke noe nytt i saken, og den ligger hos politiet. Vi har ingen formening den ene eller andre veien, sier Olsen til Dagbladet.

Avventer politiet Bystyrepolitikeren skriver i sin politianmeldelse av stortingspolitikeren at han har prøvd å tilby henne penger for at hun ikke skulle gå til mediene med saken. De to har over tid diskutert mulige kompensasjonsbeløp seg imellom. 50 000,- og 62 000,- er beløp som er nevnt.

- Er det gunstig at framtredende politikere forhandler om pengebeløp i en slik sak?

- Jeg har ikke noe ønske om å kommentere innholdet i saken, men har også registrert det du nevner om penger, sier Per Arne Olsen.

- Vil saken få etterspill for de to internt?

- Det er for tidlig å si. Vi må avvente politiets avklaring.

Frp-leder Siv Jensen sier til Dagbladet at hun ikke vil kommentere saken, og henviser til Per Arne Olsen.

VIL IKKE KOMMENTERE: Siv Jensen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VIL IKKE KOMMENTERE: Siv Jensen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer