FRYKTER DIKTATUR: Representant for Demokratene i Kristiansand bystyre, Oddfinn Pedersen /t.v.) mener likhetene mellom Obama og Hitler er mange. Han stiller seg også tvilende til om Obama sier fra seg makten når hans presidentperiode utløper i år. Her sammen med Vidar Kleppe, som er Demokratenes andre representant i bystyret i Kristiansand. Foto: Privat
FRYKTER DIKTATUR: Representant for Demokratene i Kristiansand bystyre, Oddfinn Pedersen /t.v.) mener likhetene mellom Obama og Hitler er mange. Han stiller seg også tvilende til om Obama sier fra seg makten når hans presidentperiode utløper i år. Her sammen med Vidar Kleppe, som er Demokratenes andre representant i bystyret i Kristiansand. Foto: PrivatVis mer

Bystyrerepresentant i Kristiansand: - Hitler var Obamas forgjenger

- Jeg ser et helt annet bilde enn andre, sier Demokratenes bystyrerepresentant i Kristiansand, Oddfinn Pedersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bystyrerepresentanten, som sammen med Vidar Kleppe er en av to representanter for Demokratene i Kristiansand bystyre, kom med sammenligningen mellom Obama og Hitler på sin facebook-side i går:

«Forgjengeren til Barack Hussein Obama. Knoppen slår snart ut i blomst. Sann mine ord!», skriver Pedersen over et bilde av Hitler.

- Det er vanskelig for dere som ikke ser hele bildet å skjønne sammenligningen, sier Pedersen til Fædrelandsvennen.

- Det viktige her er at jeg har en personlig kristen tro. Jeg tar utgangspunkt i den når jeg legger ut ting. Jeg forstår at folk som ikke har en helhet i forhold til dette ser det som rart. Jeg har satt meg inn i dette. Jeg legger det ikke ut bare for tull. Dette er nøye gjennomtenkt, sier Pedersen til avisa.

På facebook-siden har Pedersen også postet bilde av Barack Obama som Osama bin Laden.

- Obama blir diktator

TIl Dagbladet sier Pedersen at han ikke har fjernet bildet som kobler Hitler til Obama, men at han sendte det ut så det kun var synlig for facebookvennene hans. Han står fullt og helt for sammenligningen.

- Det er gøy å lage litt debatt, men jeg slenger det ikke bare ut. Dette er noe jeg har brukt lang tid på å se, sier Pedersen til Dagbladet.

- Jeg ser ting andre ikke har sett ennå. Jeg leser ting. Det er et helhetsbilde som ikke alle klarer å se. Hitler var også en fredens mann som fikk med seg mange i begynnelsen, sier Pedersen.

- Men nå har jo Obama bare et halvt år igjen som president...

- Det er det alle tror! Så får vi se. Det kommer ikke som noe sjokk for meg om han fortsetter. De må skape en unntakstilstand der de ikke ser noen annen løsning enn at han må beholde makten. Men da blir det jo ikke som president, men som diktator, sier Pedersen.

Løgn fra satan

Pedersen, som er bibeltro kristen, har rukket å pådra seg mye oppmerksomhet siden han ble valgt inn i bystyret i høst.

I november delte han et innlegg på Facebook som hevdet at utviklingslæren er en løgn fra satan, og bekreftet senere overfor Fædrelandsvennen at han mener jorda er 6000 år gammel og at Noahs ark ligger i Tyrkia.

Pedersen er også kjent som «sjefsbrøler» i supporterklubben til fotballaget Fløy

- Ellers er jeg en koselig kar med mye humor. Det er ikke noe vondt i meg, sier Pedersen til Dagbladet.