Illustrasjonsbilde: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
Illustrasjonsbilde: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIXVis mer

Bystyret i Oslo sier nei til muslimsk skole

Flertallet overprøvde byråden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall bestående av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Rødt og Fremskrittspartiet sa i Oslo bystyre onsdag kveld nei til et forslag om å etablere en muslimsk skole i hovedstaden.

Bystyret behandlet høringsuttalelsen til Utdanningsdirektoratet i forbindelse med at Foreningen Fredsskolen søkte om å starte en muslimsk skole i Oslo.

Skolebyråd Torger Ødegaard (H) hadde på forhånd gitt positivt svar på vegne av kommunen i saken. Men et flertall i Kultur- og utdanningskomiteen bestående av Ap, SV, Rødt og Frp overprøvde byrådens avgjørelse i bystyret, melder Nettavisen.

Oslo kommune leverer dermed likevel ikke sin anbefaling til godkjenning av skolen til Utdanningsdirektoratet. Direktoratet skal til slutt avgjøre saken.

Søkeren vil etablere en muslimsk skole for å tilby et alternativ til foreldre som i dag sender barna til madrassaer i muslimske land, og for å hindre at de i utlandet risikerer å få «opplæring i radikal eller ekstrem tolkning av Koranen og miste tilhørighetsfølelse til det norske samfunnet».

Kunnskapsløftets læreplan for grunnskolen skal følges, men KRL-faget skal byttes med MRL, som består av menneskerettigheter, religion og livssyn, med særlig vekt på islam. Den andre endringen i forhold til læreplanen er at skolen vil tilby arabisk som fremmedspråk.

Målet er å ha 200 elever fordelt på ti klassetrinn.

Styreleder Tareq Moazzem i Foreningen Fredsskolen vil ikke kommentere bystyrets nei onsdag kveld, og sier det blir sendt ut en pressemelding hvis skolen blir godkjent av Utdanningsdirektoratet.

(NTB)