Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bystyret i Oslo sier nei til muslimsk skole

Flertallet overprøvde byråden.

Illustrasjonsbilde: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
Illustrasjonsbilde: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall bestående av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Rødt og Fremskrittspartiet sa i Oslo bystyre onsdag kveld nei til et forslag om å etablere en muslimsk skole i hovedstaden.

Bystyret behandlet høringsuttalelsen til Utdanningsdirektoratet i forbindelse med at Foreningen Fredsskolen søkte om å starte en muslimsk skole i Oslo.

Skolebyråd Torger Ødegaard (H) hadde på forhånd gitt positivt svar på vegne av kommunen i saken. Men et flertall i Kultur- og utdanningskomiteen bestående av Ap, SV, Rødt og Frp overprøvde byrådens avgjørelse i bystyret, melder Nettavisen.

Oslo kommune leverer dermed likevel ikke sin anbefaling til godkjenning av skolen til Utdanningsdirektoratet. Direktoratet skal til slutt avgjøre saken.

Søkeren vil etablere en muslimsk skole for å tilby et alternativ til foreldre som i dag sender barna til madrassaer i muslimske land, og for å hindre at de i utlandet risikerer å få «opplæring i radikal eller ekstrem tolkning av Koranen og miste tilhørighetsfølelse til det norske samfunnet».

Kunnskapsløftets læreplan for grunnskolen skal følges, men KRL-faget skal byttes med MRL, som består av menneskerettigheter, religion og livssyn, med særlig vekt på islam. Den andre endringen i forhold til læreplanen er at skolen vil tilby arabisk som fremmedspråk.

Målet er å ha 200 elever fordelt på ti klassetrinn.

Styreleder Tareq Moazzem i Foreningen Fredsskolen vil ikke kommentere bystyrets nei onsdag kveld, og sier det blir sendt ut en pressemelding hvis skolen blir godkjent av Utdanningsdirektoratet.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media