- Bytt navn

Norske informasjonsrådgivere tror Ap trenger både nytt navn og ny identitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Skift gjerne navn, men tro ikke at det løser alle problemer, advarer Kjetil Try i Try Reklamebyrå.

I fjor høst måtte Jens Stoltenbergs gode venn tåle mye kritikk for Ap's valgkampslagord «Hvis velferd er viktigst». Nå foreslår Try at Ap bytter navn til Sosialdemokratene.

- Det kan være et alternativ. Uansett er navnet bare kosmetikk. Et navnebytte er lite saliggjørende hvis det ikke er ledd i en større fornyelse, mener han.

- En start

Merkevarebyggerne i Bengal Consulting AS tror det må kraftigere lut til enn nytt navn for å lokke velgerne til Ap. En start er det likevel.

- La oss håpe at Karita Bekkemellem Orheims utspill ikke skyldes frustrasjoner over dårlige galluper. Hvis et navnebytte skal ha noe for seg, må det ha et dypere ankerfeste enn som så, sier Ola Gaute Aas Askheim og trekker parallellen til Arbeiderbladets fornyelse til Dagsavisen.

- Det viser at navnebyttet må komme samtidig med et oppgjør med grunnleggende kjerneverdier og identitet. Ellers blir det bare som å male på en fasade, mener Aas Askheim.

Han råder Ap til å tenke framtidsdyktighet i valg av navn.

- Kanskje bør de ha et navn som favner bredere enn Arbeiderpartiet? Sosialdemokratene er jo blitt et spiselig navn i mange andre land, påpeker Aas Askeheim.

- Helt all right å skifte navn, mener Ingebrigt Steen Jensen i Dinamo PR.

- Etter mitt syn bør Ap definere tydeligere hva det vil. Hva er partiets store, begeistrede tanke for hva det vil med Norge og makta? Å begynne med navn er som å begynne med logo. Det hjelper ikke mye hvis man ikke samtidig tydeliggjør noe nytt, mener Steen Jensen.

- Jeg tror ikke Ap's problem verken er knyttet til navn eller slagord. Det går nok langt dypere, sier informasjonsrådgiver Sturle Lyberg i Kreab AS, som ikke har noen gode navneforslag på lur.

- Utgammelt

Lars Erik Grønntun i informasjonsbyrået Gambit AS, mener Arbeiderpartiet er et utgammelt navn, modent for utskifting.

- Partiet trenger både et nytt politisk image og et nytt navn. The Labour Party i England er et godt eksempel. Med fornyelsen kom navnet The New Labour Party, påpeker den tidligere lederen i Fremskrittspartiets Ungdom.

- Så Nye Arbeiderpartiet kan være et alternativ?

- Tja. Ellers fungerer jo Sosialdemokratene godt andre steder, sier Grønntun.

NYTT FORSØK: Kjetil Try er mannen bak Ap's valgkampslagord «Hvis velferd er viktigst». Nå foreslår Try at Ap bytter navn til Sosialdemokratene.