VEKKER OPPSIKT:  Denne reklameplakaten med bilde av Hitler i rosa skal angivelig inspirere ungdom til å ta selvstendige motevalg. Foto:  EPA/MARCUS BRANDT
VEKKER OPPSIKT: Denne reklameplakaten med bilde av Hitler i rosa skal angivelig inspirere ungdom til å ta selvstendige motevalg. Foto: EPA/MARCUS BRANDTVis mer

«Bytt stil. Ikke følg leder'n din»

Reklameposter med Hitler i rosa vekker oppsikt i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 18 fot høy reklameposter med bilde av Adolf Hitler i rosa skaper vekker oppsikt i Italia.

Nazi-lederen er for anledningen kledd i en rosa uniform, og hakekorsbåndet rundt armen hans er byttet ut med et bånd med et rosa hjerte over slagordet: «Bytt stil. Ikke følg leder'n din».

Posteren, som er en klesreklame rettet mot ungdom henger i dag på bussholdeplasser og gatehjørner i Palermo, den største byen i Sicilia, skriver The Daily Telegraph.

- Bruken av et bilde av en person som er ansvarlig for det verste kapittelet det siste århundret er en fornærmelse mot vårt lands prinsipper og mot folks følelser, sier byrådsmedlemet Rosario Filoramo som har klaget reklamen inn til borgermesteren i Palermo.

Også byrådsmedlemmet Fabrizio Ferrandelli reagerer kraftig på reklamen.

- Hitlers fjes på en reklameplakat kan ikke avskrives som et uskyldig reklamebudskap. Å se denne plakaten foran skoler er en skam, mener han.

Byrået bak reklamen mener imidlertid at kritikerne overreagerer. Posteren skal oppmuntre ungdom til å ta egne motevalg, hevder de.

- Vi har gjort narr av Hitler på en måte som inviterer unge mennesker til å lage sin egen stil og ikke la seg diktere av sine jevnaldrende, sier talsmann for byrået Daniele Manno. De har ingen planer om å ta ned reklamen med det første.