Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bytter haglgevær mot plasma-tv

Politiet i Los Angeles går nye veier for å få ned drapstallene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I bydelen Compton i Los Angeles går politiet nye veier for å få ned kriminaliteten og drapstallene.

På selveste julaften i går kunne innbyggerne ta med seg våpnene sine til kjøpesenteret i byen og bytte de anonymt. Som belønning fikk de et gavekort på 100 dollar per våpen.

Noen kom og fikk byttet sitt illegale våpen mot en hjemmelaget julemiddag.

Andre leverte fra seg tre haglgevær og fikk et plasma-tv tilbake. Og liknende planer hadde mange andre i Compton som møtte frem våpen oppbevart i alt fra plastkasser og kartonger til ekslusive skinnetuier.

Samarbeid mellom politi og kjøpesenter

Våpenoverleveringen skjedde anonymt i Comptons kjøpesenter. Gavekortet de tidligere våpeneierne fikk, kunne heves i enten en elektronikkforretning eller en matvarebutikk.

Begge butikkene var med og sponset arrangementet, som var kommet i stand etter initiativ fra politiet.

Målet var rett og slett å redusere kriminaliteten i byen.

- Det eneste poenget med å eie våpen er å skyte på mennesker, sa politimannen A.J Rotella til nyhetsbyrået AP .

EN GOD BYTTEHANDEL: Politiet i Compton tar nye grep etter at nesten 30 flere er blitt drept i år sammenliknet med i 2004. I går kunne våpen byttes anonymt mot gavekort. Foto: Scanpix
EN GOD BYTTEHANDEL: Politiet i Compton tar nye grep etter at nesten 30 flere er blitt drept i år sammenliknet med i 2004. I går kunne våpen byttes anonymt mot gavekort. Foto: Scanpix Vis mer

Han var den som først foreslo at man skulle lokke våpeneierne med gavekort til jul.

Våpen skal undersøkes

Så langt i år er 68 mennesker blitt drept i Compton. I hele 2004 var antallet drepte 39. Nå håper politiet at dødstallene ikke skal fortsette å stige.

Til nå har 250 våpen blitt levert inn, blant dem 185 håndvåpen, 15 avsagde hagler og 1 automatvåpen. Før våpnene ødelegges skal de undersøkes for å se om de kan kobles til tidligere kriminelle handlinger.

<B> 250 VÅPEN:</B> Mange av innbyggerne i Compton har tydeligvis benyttet sjansen til å levere fra seg sine illegale våpen. I går var totalt 250 våpen levert inn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!