Bytter navn etter bomvalg

- Ett navn, sier partileder i Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB).

PÅ LANDSMØTET GARDERMOEN 2020: Nå vil partileder Frode Myrhol i Folkeaksjonen nei til bompenger (FNB) bytte navn på partiet etter et dårlig stortingsvalg. Foto: Terje Pedersen / NTB.
PÅ LANDSMØTET GARDERMOEN 2020: Nå vil partileder Frode Myrhol i Folkeaksjonen nei til bompenger (FNB) bytte navn på partiet etter et dårlig stortingsvalg. Foto: Terje Pedersen / NTB. Vis mer

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) varsler at de vil bytte navn i kjølvannet av et skuffende stortingsvalg med bare vel 3.400 stemmer.

- Det nåværende navnet har fire ord og er altfor langt. Dessuten gir det nåværende navnet inntrykk av at vi er et ensaksparti. Det er vi ikke nå, og skal heller ikke være det i framtiden, sier partileder Myrhol til Stavanger Aftenblad.

Han vil ikke røpe hva det nye navnet blir, men sier de har et par alternativer de skal diskutere på sentralstyremøte om ikke lenge. Alle alternativene har bare ett ord.

Valgresultatet står i sterk kontrast til lokalvalget i 2019, der det nystartede partiet gjorde brakvalg på bompengemisnøye og fikk 9,3 prosent av stemmene i Stavanger og 16,7 prosent i Bergen.

- Hadde ikke sjanse

- Vi var selvsagt klare over at vi ikke hadde sjanse å få inn et mandat på Stortinget. Mange har nok også tenkt at det vil være en bortkastet stemme til oss i et stortingsvalg. Men vi hadde et annet mål: å få minst 5.000 stemmer på landsbasis.

- Ærlig talt trodde vi at vi skulle klare 7 - 8.000 stemmer, men fikk bare 3.371. Det var jo en skuffelse, sier han til Aftenbladet.

Onsdag morgen viser den offisielle opptellingssiden valgresultat.no at Bompengepartiet har fått 3.428 stemmer.

Fintellingen er ennå ikke avsluttet.

(NTB/Dagbladet).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer