Bytter tjuvgods mot kontanter

Arendal (NTB): Først stjeler de varene fra hylla. Deretter går de til kassa for å bytte dem i kontanter. Dette er en form for butikktyveri som for tiden lager problemer for forretninger i Arendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Framgangsmåten for denne måten å svindle til seg penger er utspekulert, melder Agderposten. Først nasker man til seg varer i butikkens hyller. Deretter henvender man seg i kassen og spør om de ikke kan bytte dem tilbake til kontanter. Ofte navngir tjuven en annen av de ansatte i butikken, og sier at vedkommende garanterte bytterett, selv om kvitteringen var «forsvunnet».

Flere kvinner er den siste tida mistenkt for å benytte seg av det frekke trikset i flere butikker i byen. I noen tilfeller har butikken nektet å bytte varen, men da har tjuven tatt med seg tyvegodset og forlatt stedet i sinne.

Skjerpet praksis

Nå må de ansatte slutte å gå med navnskilt, og byttepraksisen vil skjerpes overfor alle kundene.

- Dette rammer selvfølgelig de uskyldige kundene, men hva annet kan vi gjøre? spør Anne-Marie Guttormsen i gavebutikken Marie-Terese i Arendal. Nylig betalte den ut nær 1000 kroner til en kvinne som byttet til seg noe hun hadde hentet i en hylle.

Nå er de næringsdrivende bekymret før julehandelen og bytterushet som kommer etter jul.