Bytter tjuvgods mot kontanter

Arendal (NTB): Først stjeler de varene fra hylla. Deretter går de til kassa for å bytte dem i kontanter. Dette er en form for butikktyveri som for tiden lager problemer for forretninger i Arendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Framgangsmåten for denne måten å svindle til seg penger er utspekulert, melder Agderposten. Først nasker man til seg varer i butikkens hyller. Deretter henvender man seg i kassen og spør om de ikke kan bytte dem tilbake til kontanter. Ofte navngir tjuven en annen av de ansatte i butikken, og sier at vedkommende garanterte bytterett, selv om kvitteringen var «forsvunnet».

Flere kvinner er den siste tida mistenkt for å benytte seg av det frekke trikset i flere butikker i byen. I noen tilfeller har butikken nektet å bytte varen, men da har tjuven tatt med seg tyvegodset og forlatt stedet i sinne.

Skjerpet praksis

Nå må de ansatte slutte å gå med navnskilt, og byttepraksisen vil skjerpes overfor alle kundene.

- Dette rammer selvfølgelig de uskyldige kundene, men hva annet kan vi gjøre? spør Anne-Marie Guttormsen i gavebutikken Marie-Terese i Arendal. Nylig betalte den ut nær 1000 kroner til en kvinne som byttet til seg noe hun hadde hentet i en hylle.

Nå er de næringsdrivende bekymret før julehandelen og bytterushet som kommer etter jul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer