Bytter ut pianoet med trekkspill

Statsråd Victor D. Norman beklager, og lover å betale tilbake pengene han har brukt utover statens satser. I dag ble pianoet hans hentet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norman har fått krass kritikk de siste dagene, etter at det ble kjent at han har gått utover statens satser ved representasjon en rekke ganger. I dag innkalte han til pressekonferanse i aulaen i Arbeids- og administrasjonsdepartementet. Der beklaget han pengebruken.

- På noen punkter er jeg kommet i skade for å gå utover satsene. Det beklager jeg, og i de tilfellene skal jeg betale tilbake forskjellen, sa Norman til de rundt hundre pressefolkene som hadde møtt fram.

- Det meste ble brukt på vanlig bevertning i departementet. Bildet som er skapt om at vi har fløyet på byen på statens regning hver eneste dag, er mildt sagt en liten overdrivelse. Det kjennetegner Arbeids- og administrasjonsdepartementet at det er færre reiser og flere møter enn i andre departementer. Så jeg vil ikke be om unnskyldning for det samlede represestasjonsregningene.

Store summer

Normanns møter har kostet til sammen 543 726 kroner. Av dette er 127 685 brukt på eksterne møter, 124 323,50 kroner på interne møter, komitemøtene har kostet 110 537 kroner, mens møtene med arbeidslivsorganisasjonene har kommer på 85 773,50 kroner.

Statsråden ramset opp møtene der det hadde skjedd overforbruk, og det var spesielt et møte på Bagatelle (3995 kroner over statens satser) og et møte på Annen Etage (i underkant av 4000 kroner over satsene) som utmerket seg.

- Det dreier seg om 13 000 kroner til sammen. Det skal jeg betale tilbake, og jeg beklager veldig at dette er skjedd, sa Norman.

Norman vurderte å gå av etter at overskridelsene ble kjent, men sa på pressekonferansen at han kom til å bli sittende.

- Når man sniker seg ut klokka seks om morgenen for å kjøpe Dagbladet og VG, og nærmest pakker avisene inn i gråpapir for at ikke andre skal se forsidene, stiller man seg spørsmålet om det er dette man har lyst til.

Forholdet til familien

Han ramset opp tre punkter som gjorde at han vurderte sin stilling:

- Jeg tenkte på hensynet til meg og mine nærmeste. Vi drøftet det, og det var ille å oppleve en slik situasjon. Men ved å gå ville jeg akseptert de spørsmål som var stilt ved min integritet.

- I tillegg var det et spørsmål om det var riktig å bli sittende i forhold til regjeringen. Det siste punktet var om det ville vært riktig med tanke på gjennomslagsmulighetene i de sakene jeg jobber med.

Statsråden sa likevel at han nok hadde fått en ripe i lakken etter avsløringene.

- Jeg tror jeg halter litt. Men ikke mer enn at jeg skal klare å stå løpet ut.

Henter trekkspill

Norman har fått mye kritikk på grunn av et piano med krakk, som skal ha kostet 27 900 kroner. I tillegg skaffet statsråden seg et Bang & Olufsen stereoanlegg til 10 540 kroner.

- Jeg skjønner veldig godt at folk reagerer på dette. Jeg beklager sterkt at jeg ba om et piano. Jeg ser at det var en dårlig vurdering. Men jeg skulle kanskje beklaget mest overfor naboene, sa Normann.

- Jeg har bedt departementet om at både pianoet og stereoanlegget skal bli hentet. Det tror jeg er skjedd allerede. Nå kommer jeg til å hente min to-rader fra Risør. Så herved er naboene på Frogner advart.

BEKLAGET: Victor D. Norman ble møtt av rundt hundre pressefolk da han holdt pressekonferanse i dag. Han beklaget overforbruket.