Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byttet bort binders - fikk bolig igjen

Kyle MacDonald byttet bort bindersen med et hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Kyle MacDonald satt med en rød binders og ett mål for øyet: Kunne han bruke internett til å bytte ut bindersen med noe som var finere, helt til han satt igjen med et hus?

Etter å ha byttet seg fram og tilbake over hele det amerikanske kontinentet, bor MacDonald nå i Phoenix, hvor han byttet til seg ett års gratis husleie.

Men MacDonald stopper ikke med dette, nå vil han fortsette bytteleken til han sitter med sitt eget hjem. Det spiller ingen rolle hvor i verden dette kommende hjemmet ligger, ifølge AP.

Blogger og geografinerd

Historien begynte i juli 2005. Etter å ha tilbragt flere år som ryggsekkturist, pizzabud og i andre deltidsjobber, finansierte MacDonald husleien ved å demonstrere ulike produkter på messer. Dessuten skrev han noveller, blogger og var en geografinerd.

Men kanadieren drømte om noe han visste var umulig, nemlig å ha sitt eget hus.

Så han annonserte i byttehandelsseksjonen på nettsiden Craigslist.org. MacDonald skrev bare at han ønsket noe bedre i bytte for sin røde binders. Han nevnte ikke huset med et eneste ord, av frykt for å virke sprø.

Mens han var på et besøk i hjembyen Vancouver fikk han en fiskeformet penn for bindersen av to damer.

HVEM VIL HA EN BINDERS?: Kanadiske Kyle MacDonald ville kvitte seg med sin røde binders til fordel for noe bedre. Foto: AP/SCANPIX
HVEM VIL HA EN BINDERS?: Kanadiske Kyle MacDonald ville kvitte seg med sin røde binders til fordel for noe bedre. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Dermed var bytteleken i gang.

Senere på dagen møtte han kunstneren Annie Robbins, som hadde sett annonsen hans på Craigslist.org. Hun ga ham en knott i bytte for fiskepennen.

Tvilsom generator

Knotten fikk MacDonald byttet bort i et stormkjøkken, som han igjen byttet bort i en generator.

Her holdt hele bytteleken på å blir ødelagt. Generatoren, som han oppbevarte på hotellet han bodde, viste seg å lekke gass. Så den ble konfiskert av brannvesenet.

Men han fikk den tilbake og skaffet seg istedet et tomt ølfat, et Budweiser skilt og et løfte om at det tomme fatet skulle fylles med øl.

Fra ølfat til snøscooter

Ølfatet forsvant ut til fordel for en snøscooter.

Byttet bort binders - fikk bolig igjen

Nå begynner MacDonald å få oppmerksomhet rundt prosjektet og kommer seg på Kanadisk TV.

Her blir han spurt om det er noe sted han ikke kunne tenke seg å dra til for å bytte bort snøscooteren.

Geografinerden MacDonald kommer plutselig på et bittelite sted, Yakh i Rocky Mountain.

Nå får byttemannen tilbud om en sponset tur til den lille grenda Yakh av at snøscooterblad. I denne byen får han en van for scooteren.

Bilen ender hos en musiker, som igjen gir fra seg en platekontrakt med løfte om tid i studio i tillegg til at musikeren lover å gi det ferdige produktet til sjefene for plateselskapet han jobber i.

Kontrakten ble hus

MacDonald gir fra seg kontrakten til Jody Gnant i Phoenix, en sanger som tilfeldigvis også eier en tomannsbolig.

Så den foreløpige enden på visa er at den bytteglade kanadieren nå bor i Phoenix med kjæresten.

Nå har også Hollywood lagt merke til den landsomfattende byttehandelen og vil lage film av den utrolige historien.

Men MacDonald har lovet å ikke ta imot gaver eller gjøre skeive byttehandler. Han sier det vil ødelegge gleden over byttehandelen.

- Hvis du sier du skal gjøre noe og begynner å gjøre det, og andre liker det, respekterer det, eller lar seg underholde, så vil andre komme og hjelpe deg, sier den driftige kanadieren til AP.

BYTTET NORSK: Bindersen går for å være en norsk oppfinnelse.
KONFISKERT: Tyskerne konfiskerte binders under andre verdenskrig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling