BRANNSLUKKING: Smuglerne gjemte hele 9,6 kilo metamfetamin i brannslukkingsapparatene på vogntoget. Foto: Tollvesenet
BRANNSLUKKING: Smuglerne gjemte hele 9,6 kilo metamfetamin i brannslukkingsapparatene på vogntoget. Foto: TollvesenetVis mer

Byttet brannslukkingspulver med metamfetamin

Byttet pulver med nesten ti kilo narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det var i juni i fjor at tollvesenet oppdaget 9,61 kilo metamfetamin i brannslukkingsapparatene da de stanset et vogntog fra Litauen utenfor Moss.
Vogntoget ble kjørt fra Litauen til Norge via Sverige av den ene tiltalte, en 42-åring fra Litauen. Narkotikaen skulle leveres til en 37 år gammel mann bosatt i Rogaland. Stoffet skulle overleveres i Arendal og transporteres videre til Klepp.

Den antatte hovedmannen ble i dag dømt til ni år og seks måneders fengsel, mens sjåføren fikk seks år og seks måneder i Jæren tingrett.

De to mennene var også tiltalt for å ha innført og videresolgt et parti på rundt to kilo amfetamin bare uker før tollerne gjorde beslaget i Moss.

Anket - Min klient har anket dommen. Han valgte å ikke forklare seg i tingretten, sier 37-åringens forsvarer, Olav Sylte.

Også sjåføren kommer sannsynligvis til å anke.

- Min klient sier at han ikke visste hva som var i brannslukningsapparatene, sier sjåførens forsvarer Morten Furuholmen.

FULLT: Trykkmåleren viste at apparatene var fulle, men pulveret var byttet ut med nesten ti kilo metamfetamin. Foto: Tollvesenet
FULLT: Trykkmåleren viste at apparatene var fulle, men pulveret var byttet ut med nesten ti kilo metamfetamin. Foto: Tollvesenet Vis mer

Metamfetamin er sterkere enn vanlig amfetamin. Hvis de beslaglagte nesten ti kiloene med metamfetamin har en renhetsgrad på 50-60 prosent, som er vanlig når stoffet passerer norskegrensa, kan stoffet i uttynnet form tilsvare rundt 100.000 brukerdoser verdt mange millioner kroner på gata i Rogaland, skriver Stavanger Aftenblad.

Mer smugling De to mennene var også tiltalt for innførsel og videresalg av rundt to kilo amfetamin bare noen uker før tollvesenet gjorde storbeslaget av metamfetaminpartiet i Moss. Aktor Tormod Haugnes mente politietterforskning hadde avdekket at den 42 år gamle sjåføren smuglet inn minst 1,9 kilo amfetamin bare én måned før storbeslaget i Moss. I perioden mars-mai skal 37-åringen ha solgt en like stor mengde av stoffet til flere personer på Jæren. 

- Sjåføren var ukjent med innholdet, sier forsvarer Morten Furuholmen. Foto: Erling Hægeland
- Sjåføren var ukjent med innholdet, sier forsvarer Morten Furuholmen. Foto: Erling Hægeland Vis mer