- Byttet dekk etter barnedrapene

Drapstiltalte Ian Huntley skal ha byttet dekkene på denne bilen etter drapene på Holly Wells og Jessica Chapman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor Richard Latham fortsatte å pumpe ut bevis mot den tidligere skolevaktmesteren Ian Huntley under rettssaken i Old Bailey i London. I dag la Latham fram opplysninger som tyder på at Huntley kan ha gått langt for å skjule sporene etter at han angivelig tok livet av de to ti år gamle venninnene Holly Wells og Jessica Chapman.

Aktoratet mener at Huntley byttet dekk under falsk identitet, for å skjule den grusomme forbrytelsen. 24 dager før jentene forsvant, var den tiltaltes Ford Fiesta inne til service. Mønsterdybden på dekken var fem millimeter.

- Det betyr at de må brukes lenge før de er nede på lovens minstegrense, som går ved 1,6 millimeter, sa Latham.

Mandag 5. august klokka 15.36 ble fire nye dekk satt på en ukjent Ford Fiesta hos en bilreparatør ved byen Ely. Latham gå uttrykk for at bilen er et av de viktigste bevisene i barnedrapssaken.

Reagerte

- Kjennemerket som er registrert hos bedriften var ikke sammenfallende med nummerskiltet på bilen. Mannen som ville bytte dekk, ba om at et annet registreringsnummer skulle føres opp på regningen. Han betalte mekanikeren ti pund for å ordne det, sa Latham.

- En av mekanikerne reagerte på at dekkene som ble fjernet fra bilen var i svært god stand, med en mønsterdybde på mellom fire og seks millimeter. Hvis man har dårlig samvittighet og ikke vil at dekkene skal kunne spores, kan man være villig til å bruke mye penger på et nytt sett med dekk, sa Latham.

Da Huntley ble arrestert, tok politiet beslag i bilen hans. Politiets teknikere fant ut at den hadde helt nye dekk. I tillegg har etterforskerne funnet ut at Huntleys mobiltelefon var i Ely på tidspunktet da den ukjente Ford Fiestaen fikk nye dekk.

Nedbrutt

Etter at jentene forsvant, ringte Ian Huntley til medtiltalte Maxine Carr. Han var svært nedbrutt, og var redd for at han skulle få skylda. Klokka 06.56 om morgenen ringte han til mobiltelefonen til Carrs mor, og sa han måtte snakke med Maxine om «noe viktig».

Huntley sa han var redd for å bli mistenkt, fordi han var den siste som hadde sett jentene i live. Overfor politiet har han innrømmet at de to jentene var på besøk klokka 18 den dagen de forsvant.

Det er det siste noen så til dem, før levningene ble funnet 13 dager seinere i en grøft i et skogområde ved Lakenheath, 15 kilometer øst for Soham.

BYTTET DEKK: Ian Huntley skal ha byttet dekk på den røde Ford Fiestaen sin etter drapene på Holly og Jessica.
DREPT: Holly Wells og Jessica Chapman ble funnet drept 17. august i fjor. Samme dag ble Ian Huntley og Maxine Carr arrestert.
NEKTER STRAFFSKYLD: Ian Huntley sier han ikke har noe med drapene å gjøre.
NEKTER STRAFFSKYLD: Maxine Carr nekter for at hun holdt tilbake informasjon fra politiet.