Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byttet kjønn - ble lesbisk

Svenske Erica Zander (48) var mann og tobarnspappa før hun/han tok kjønnsoperasjon. I dag lever hun lykkelig i et lesbisk forhold med sin kone Kristina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forvirret? For at alle skal klare å henge med: Dette er historien om en mann som lot seg operere for å bli kvinne, slik at hun kunne leve som lesbisk med kvinnen han var gift med i 20 år før han ble hun ...

Dokumentar

På svensk TV4 i går kveld kunne seerne møte Erica før og etter operasjonen for ett år siden. Erica har altså ikke bare byttet kjønn, men lever fortsatt med sin kone Kristina.

- Det er klart det har vært opprørende for henne, men hun er sikker på at det er meg hun vil leve med. At det er individet Erica hun vil leve med, sier Erica til Aftonbladet.

Litt mer ulik

En periode valgte han, den gang hun, å fortrenge alt for å beskytte barna, kona og jobben. Men så gikk det ikke lenger. Han ville bytte kjønn. Han meddelte Kristina dette, og våren 2000 fortalte de det sammen til sine to sønner, som i dag er 21 og 23 år gamle.

- Til min store lettelse reagerte de bare positivt. Som min yngste sønn sa: «Alle mennesker er ulike, pappa er bare litt mer ulik enn andre.»

Erica betrakter seg selv som transseksuell og lesbisk, og har alltid bare vært tiltrukket av kvinner.

Men hun vet at Kristina fremdeles betrakter henne som mannen hun en gang giftet seg med.

- Jeg ville forstått det dersom hun forlot meg. Min eneste drøm er at livet skal fortsette som før, men nå i riktig kropp, sier Erica til Aftonbladet.

Hele Norges coronakart