Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Byttet kokain mot sex med barnevernsbarn

Barn ned i 12-årsalderen skal ha vært hos tiltalt 30-åring i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere ungdommer i Telemark skal ha blitt skal ha blitt «rekruttert» til et rusmiljø av eldre menn og utsatt for seksuelle overgrep.

Det offentliggjorde politiet på en pressekonferansae i formiddag, skriver ta.no.

- Saken omhandler rusmiljøet i Porsgrunn og hva unge rusmisbrukere har blitt utsatt for i dette miljøet, sier politiinspektør Torunn Fossli Sæthre ved Telemark politidistrikt til TA.

En 30 år gammel narkosiktet mann er nå tiltalt også for gjentatte overgrep mot ei 14 år gammel jente. Mannen fikk henne til å utføre seksuelle handlinger i bytte mot hasj, kokain og tabletter, ifølge politiet.

I etterkant av overgrepene skal 30-åringen ha framsatt grove trusler både mot 14-åringen og hennes mor for å hindre politianmeldelse.

Flere mulige ofre i saken er unge som har søkt tilhold hos 30-åringen mens de var på flukt fra barnevernet. Ungdommene som har vært i kontakt med ham var helt ned i 12-årsalderen.

- Mange av barna var under barnevernets omsorg, og har vært oss tiltalte når de skulle ha vært på skolen, sier politiinspektøren.

Politiets etterforskning har avdekket at det har foregått nyrekruttering til det aktuelle miljøet i et drøyt år, fra sommeren i fjor fram til opprullingen. Etterforskerne mener deres tidlige inngripen har avverget nye overgrep.

Det skal foreligge mistanke til flere menn, men foreløpig er det bare 30-åringen som er straffeforfulgt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media