Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byttet navn på sønnen dagen før han døde

Barnet skal ha blitt forlatt alene i flere timer før moren kom hjem og lagde mat til ham. - Det underbygger at hun trodde sønnen var i live, sier advokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STEINKJER (Dagbladet): I timene før den lille 15 måneder gamle gutten ble funnet død på tettstedet Vanvikan like ved Trondheim var foreldrene borte.

- Foreldrene sto opp klokka åtte eller ni onsdag morgen og dro til Rissa, der de hadde en psykologtime. De forlot barnet alene hjemme, og da de var tilbake før 12 laget moren mat til gutten. Da hun gikk inn og skulle gi gutten mat, fant hun sønnen sin død. Det underbygger at hun trodde han var i live, sier advokat Tore Angen til Dagbladet.

Byttet navn Han representerer den 26 år gamle moren, som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Også hennes 29 år gamle mann og guttens barnefar er siktet i saken.

Advokat Angen opplyser at de byttet navn på sønnen dagen før han døde.

- Det var et navnebytte, men jeg har ikke opplysninger på hvorfor de gjorde dette, sier Angen til Dagbladet.

Angen opplyser at klienten nekter straffskyld og motsetter seg fengsling. Aktor har bedt om to uker i isolasjon, med brev- og besøksforbud.

- «Forberedte seg» Advokat Trond Peder Nilsen opplyser at klienten nekter straffskyld, men at mannen ønsker psykiatrisk behandling - det er noe han vil gjøre uavhengig av kjennelsen i dag.

Nilsen opplyser at det også framkommer at paret «forberedte seg» på noe som skulle inntreffe torsdag. Men verken han eller Angen vil gå inn på hva de forberedte seg på.

- De hadde lest en artikkel på nettet om en komet som skulle komme, men utover det vet jeg ikke noe mer, sier Nilsen.

FUNNET DØD: Det var en 15 måneder gammel baby som ble funnet død i Vanvikan i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag. Foto: Ole Morten Melgård
FUNNET DØD: Det var en 15 måneder gammel baby som ble funnet død i Vanvikan i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer