Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Byttet penger i farens lommebok med falske sedler fra kopimaskin

- Skulle være bordkort, sa mann i 50-årene. Forfalskning, sa Sunnmøre tingrett.

DEN GAMLE, EKTE: Mildt sagt amatørmessig, men likevel forfalskning sa Sunnmøre tingrett om kopimaskinpengene. Illustrasjonsfoto: Aftenposten/NTB Scanpix.
DEN GAMLE, EKTE: Mildt sagt amatørmessig, men likevel forfalskning sa Sunnmøre tingrett om kopimaskinpengene. Illustrasjonsfoto: Aftenposten/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 50-årene er i Sunnmøre tingrett dømt til betinget fengsel for å ha laget sine egne pengesedler.

Med sin egen skanner og skriver lagde mannen egne 200- og 500-lapper, skriver NRK.

Ifølge dommen fra tingretten har mannen ved flere anledninger byttet ut farens sedler med falske sedler, men retten mener det ikke er noen holdepunkter for at faren bevisst medvirket til bruk av falske pengesedler eller at han var klar over at disse var produsert av sønnen.

I retten kom det fram at det er funnet makulerte falske sedler hjemme hos mannen, og at han to ganger tidligere er blitt filmet på et kjøpesenter i byen i forbindelse med funn av falske pengesedler.

- Bordkort

Selv sier mannen, som ikke erkjente straffskyld, at sedlene skulle brukes som bordkort til sin egen 50-årsdag.

«Ut fra bevisføringen dreier den falske seddelproduksjonen seg om et mindre samlet beløp, under 3 000 kroner.

Produksjonen var mildt sagt amatørmessig. Så langt retten kjenner det ble sedlene aldri godtatt som betalingsmiddel noe sted.

Det kommer derfor formildende inn at pengefalsken ikke bar preg av profesjonalitet», står det i dommen fra tingretten.

Mannen er nå dømt til fengsel i 60 dager. 30 dager er gjort betinget.

Mannen må også betale 4 000 kroner i sakskostnader, og tåle inndragning av både skanner, printer og en makuleringsmaskin.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling