TIDENES BYTTEHANDEL?: Rachel Marie fikk bilen på bildet i bytte med en sjelden dipsaus fra McDonald's. Foto: Rachel Marie
TIDENES BYTTEHANDEL?: Rachel Marie fikk bilen på bildet i bytte med en sjelden dipsaus fra McDonald's. Foto: Rachel MarieVis mer

Byttet sjelden dippsaus fra McDonald's med en bil:
- Ganske sykt

Den etterlengtede dippsausen kom tilbake i restauranter for én dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rachel Marie, en 23 år gammel grafisk designer fra Michigan, USA, fikk byttet en dippsaus fra McDonald's med en bil.

Ja - du leste riktig.

Men dippsausen er ikke en hvilken som helst en.

Til salgs igjen for én dag

- Dippsausen ble først lansert av McDonald's i forbindelse med filmen Mulan. Så ble den nevnt i en TV-serie kalt «Rick og Morty», hvor en av karakterene blir helt gal etter dippsausen. Slik ble den en popkultur-greie, forteller Rachel Marie til Dagbladet.

«Rick og Morty» er en animasjonsserie som startet i 2013, ifølge IMDB.

McDonald's-sausen «Szechuan», som ifølge burgerkjeden beskrives som «den salte og noe søte sausen, med hint av soya, ingefær, hvitløk og noe eddik», kom til salgs i utvalgte restauranter igjen i én dag - 7. oktober. Det skriver McDonald's på sine nettsider.

Det førte til lange køer, men Rachel Marie stilte seg tålmodig opp på en av de utvalgte restaurantene i Michigan.

Det gjorde hun nok rett i.

- Siden de bare solgte den i en dag, så ble den et samleobjekt, forteller Rachel Marie.

Første gang den ble lansert var i 1998, og den forsvant like etter.

Ville ha pyntenål, fikk bil

Duane Kimmel fikk tak i den etterlengtede dipsausen, men er en bil fattigere. Foto: Privat
Duane Kimmel fikk tak i den etterlengtede dipsausen, men er en bil fattigere. Foto: Privat Vis mer

Hun hadde egentlig tenkt å spise dippsausen, før hun bestemte seg for å legge den ut på en nettgruppe. Hun håpet at noen ville bytte den mot en pyntenål, noe hun samler på.

De var da det spesielle tilbudet dukket opp: En mann ville gi bilen sin for å få fingrene i den sjeldne dippen.

- Det hørtes helt fantastisk ut. Jeg lurte på om han var seriøs, noe han var. Det var ganske sykt, og mange har blitt sjokkerte når de får høre om det.

Venter på den perfekte anledning

Bilen ble kjørt til henne av eieren, Duane Kimmel (20).

- Jeg så at hun ville bytte bort dippsausen, og jeg ville veldig gjerne ha den. Jeg har hørt mange snakke om hvor god den er, men de sluttet å selge den da jeg var ett år gammel. Jeg kommer nok til å savne bilen min, men jeg har en annen en jeg kan reparere, forteller Kimmel til Dagbladet.

Planen er ifølge Kimmel å spise den med kyllingnuggets fra Burger King, men han venter enda på den perfekte anledningen.

- Om byttet var verdt det, finner jeg ut av etter at jeg har smakt på sausen, forteller Kimmel.

Kommer tilbake

To dager etter dippsausens comeback, informerte McDonald's at den igjen vil komme til salgs, på grunn av den ekstreme etterspørselen 7. oktober.

«Vi ble veldig ydmyke av den fantastiske nysgjerrigheten, lidenskapen og energien som dette samfunnet viste i velkomsten av Szchuan-sausen, selv om det bare var for en dag. En million ganger takk. Vårt superbegrensende utvalg, dog med gode intensjoner, var tydeligvis ikke nok for å møte etterspørselen. 'Ikke kult'. Vi er enige,» skrev de på Twitter.

De opplyste så om at dippsausen kommer tilbake enda en gang i løpet av vinteren, og denne gangen vil flere få muligheten til å smake på den.