KIWI FERRARI: Ved hjelp av Kiwi-garantien på frukt og grønt har 18-årige Ulrik Ask Fossum spart penger til å kjøpe sin egen Ferrari. 
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
KIWI FERRARI: Ved hjelp av Kiwi-garantien på frukt og grønt har 18-årige Ulrik Ask Fossum spart penger til å kjøpe sin egen Ferrari. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / DagbladetVis mer

Byttet varer på Kiwi, kjøpte Ferrari

Ulrik (18) byttet utgåtte varer og dårlig frukt på Kiwi for å oppfylle drømmen om en dag å eie en Ferrari. Nå er drømmen blitt virkelighet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ASKIM (Dagbladet): Allerede før han kunne si «Fellali» hadde Ulrik Ask Fossum (18) fra Skien en drøm om en dag å bli den lykkelige eier av en knall rød vassekte Ferrari, og helst med en gang han fylte atten år.

«Kiwi Ferrari» Etter mye knallhard jobbing og ivrig bruker av dagligvarekjeden Kiwis Frukt- og grøntgaranti gikk drømmen i oppfyllelse denne uken.
Dagbladet og to kamerater fikk være med når den unge bileieren kunne hente vidunderet i Askim.
 
- Sjekk den lyden. Helt sinnssyk rå lyd. 18.åringen smiler under sixpencen.

- Det har ikke gått opp for meg enda. Det er helt utrolig at jeg nå eier en Ferrari, sier han til Dagbladet og stirrer ned i den enorme motoren i hekken på fartsmaskinen fra Italia.

- Hva kan du si om vidunderet da?

- Det er en Ferrari 348, noe som betyr at det er en 3,4 liter V8 med 300 hestekrefter. Den har gått 63.000 kilometer og er en 1993 modell, av den yngste av sitt slag Ferrari. Og det er en toseter selvfølgelig.
 

Målbevisst Ulrik er nå noe så sjeldent som en norsk Ferrari-eier, og en svært ung en i så måte.
Skiensgutten er spesiell også fordi han elsker å sette seg mål, og nå dem med kreative midler.

- Det gir en stor tilfredsstillelse, slik som nå når jeg kan sette meg bak rattet på min egen Ferrari.

- Men dette er en drøm du har hatt siden du tok dine første skritt, du har jo ikke jobba aktivt mot dette målet hele tiden?

- Nei. Drømmen ble til et mål 22.juni i fjor. Da erklærte jeg for all verden at nå skulle jeg spare til en Ferrari. De fleste lo og trodde ikke noe på at jeg ville klare det.

KRAFTPLUGG: Ulrik Ask Fossum har spart seg til en skikkelig kraftplugg. Den røde Ferrarien har nemlig 300 spreke hester i hekken.
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
KRAFTPLUGG: Ulrik Ask Fossum har spart seg til en skikkelig kraftplugg. Den røde Ferrarien har nemlig 300 spreke hester i hekken. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer

- Men du lo sist?
- Ja, en kan jo si det slik, gliser 18.åringen.

- Men den dagen i fjor fikk jeg en sommerjobb som var utrolig krevende. Motivasjon måtte til, derav målet om å skaffe meg en Ferrari. I tillegg var jeg hyppig gjest hos Kiwi kan en vel trygt si.

- Du byttet dårlig frukt og utgåtte varer?

- Ja, der kommer det meste av egenkapitalen. Og når jeg fikk et svært gunstig lån på resten var bilen i boks.

- Og prislappen?

- Den holder jeg for meg selv. Men når en har en slik bil koster det også å drifte den. Deler som koster tusen kroner til en Golf koster gjerne ti tusen til en Ferrari.

- Så du har et budsjett på å kjøre den?

- Ja. Heldigvis har jeg nettopp fått meg fast jobb, så dette skal gå bra. I tillegg bruker den et par liter bensin på mila, men det tenker en jo ikke på når en har en slik bil.

Fantastisk Flere timer etter at Dagbladet så Ulrik og det røde fartsvidunderet forsvinne bortover landeveien i Askim med kurs mot Skien vil vi gjerne ha en rapport.

RØDT FANTOM: - En Ferrari må jo være rød, sier Ulrik, og har selvfølgelig kledelig sixpence og røde briller på jomfruturen.
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
RØDT FANTOM: - En Ferrari må jo være rød, sier Ulrik, og har selvfølgelig kledelig sixpence og røde briller på jomfruturen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer

Klokken er 21.30 når Dagbladet ringer for å høre om han fortsatt har førerkortet i behold.

- Joda, så absolutt. Jeg kom akkurat inn døra hjemme. Nå står den utenfor å kjøler seg ned.

- Og hvordan har dagen vært?

- Aldeles fantastisk. Det er jo ikke fritt for at folk snur seg når de ser og hører en slik bil nærme seg. Jeg har fått mange hyggelige kommentarer.

- Vi må jo få spørre hva mor og far sier til dette?

- De er stolt over at jeg har nådd målet mitt. De var nok i sterk tvil på valget av bil, men de har hatt god tid til å svelge tanken på at jeg har valgt en Ferrari. Nå støtter de meg hundre prosent.

STILIG: En rød Ferrari kler godt landskapet utenfor Askim.  Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
STILIG: En rød Ferrari kler godt landskapet utenfor Askim. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer

- Og hva kjører de rundt i selv?

- Golf og Polo.

Vi velger å tro den unge bileieren når han bedyrer at valget av bil ikke er for å imponere jentene i Skien, men bunner ut i en genuin interesse for bil.

- Jeg er ikke bilgal, men liker sportsbiler. Nå har jeg meldt meg inn i et forum for Ferrari-eiere og det blir nok noen turer sammen med dem framover.