Café latte-regjeringen

Urbane, moderne mennesker som bærer sin Armani med stil. Slik karakteriseres regjeringen Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Si din mening om den nye regjeringen

- Bondevik-regjeringen traff du på Bondeheimen. Denne Regjeringen kan du risikere å møte på café. Café latte-faktoren er nok høy, nærmest jubler Tone Skårdal Tobiasson, sjefredaktør i motebladet Tique.

Hun er strålende fornøyd med den nye regjeringen. Hun kaller den en urban regjering, en regjering som kan appellere til ungdommen og, hvis de velger de riktige sakene, kan få unge mennesker til valglokalene.

Samtidig viser en meningsmåling Aftenposten Aften gjengir i dag at Arbeiderpartiet går frem over åtte prosentpoeng i Oslo. Den samme målingen viser at de sliter på landsbasis. Målingen ble foretatt før regjeringsutnevnelsen, men etter at det ble klart at Stolteberg blir Norges nye statsminister.

Kvalitetsforbedring

- Navnene har jo strømmet inn i dag, og jeg kjenner ikke til alle. Men de jeg kjenner, som Ellen Horn, Karita Bekkemellem Orheim og Trond Giske, er spennende, sterke personer, sier moteredaktør Skårdal Tobiasson.

- Dette er en kvalitetsforbedring på 100 prosent, mener hun.

Hun er spent på hvilke saker de nye statsrådene vil ta opp.

- Jeg vet at Karita er veldig opptatt av problematikken rundt spiseforstyrrelser. Trond vil nok kjempe for likestilling og for homofiles status innen kirken. Mens Ellen Horn har vist at hun er en svært oppegående kulturpersonlighet. Jeg er spent på den nye Regjeringen, medgir moteeksperten, som må medgi at hun er en smule partisk.

- Jeg kjenner Jens fra skolen. Nå ser vi at han er flink, ikke bare sexy, ler hun.

En ny generasjon

Valgforsker Bernt Aardal mener ifølge NTB at Jens Stoltenberg er en annen politiker enn den man er vant til å finne som statsminister, fordi han representerer en ny generasjon.

- Medlemmene av regjeringen er gode kommunikatorer. De er uredde og tør å stå for noe, sier direktør i rådgivningsfirmaet Burston-Marsteller Helge Otto Mathisen til Dagbladet :på nettet.

Han mener Stoltenberg har maktet å balansere alle hensyn han måtte ta som Ap-leder og samtidig gjort framtidsrettede valg.

- Regjeringen er så moderne som Stoltenberg kan tillate med det målet for øyet å bli gjenvalgt som statsminister neste år, sier Mathisen.

Mens rådgiver Trond Erik Thorvaldsen i Gambit Informasjonsrådgivning oppsummerer sitt førsteinntrykk av Regjeringen slik:

- En stilig samling av relativt unge mennesker, en solid regjering preget av generasjonsskifte, typisk for Jens Stoltenberg. Han mener Regjeringen Stoltenberg står i sterk kontrast til Bondeviks lag.

- Det var bare gamle menn og modne damer i Bondeviks regjering. Stoltenberg har fått med seg betydelig yngre folk i en rekke tunge poster, for eksempel Harlem og Giske. Dette vil apellere til unge velgere.

En tøff og frisk Trond Giske vil nok gjøre seg bra, mener informasjonsrådgiveren, som mener det var spennende at vår nye statsminister ba folk gå inn på arbeiderpartiets hjemmesider.

- De nye Regjeringsmedlemmene er flittige brukere av Internett. De er pent kledde, og bærer sin Armani med stil, mener Tholvaldsen.