<strong>I HARDT VÆR:</strong>  Fire kvinner har til å anklaget republikanernes presidentkandidat Herman Cain for sextrakassering. Foto: AP Photo/Chris Carlson, File)
I HARDT VÆR: Fire kvinner har til å anklaget republikanernes presidentkandidat Herman Cain for sextrakassering. Foto: AP Photo/Chris Carlson, File) Vis mer

Cain taper støtte etter sexanklager

Fire av ti republikanere tror på historien til Sharon Bialek.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en fersk spørreundersøkelse sier 39 prosent av republikanere at de tror på historien til Sharon Bialek, som mandag sto fram og fortalte hvordan Cain hadde forgrepet seg seksuelt på henne i 1997.

Omtrent like mange, 38 prosent, sier at de ikke tror på kvinnen.

Herman Cain selv avviser beskyldningene og sier han ikke vil trekke seg fra nominasjonskampen.

- Jeg er med for å vinne dette, slo han bestemt fast natt til tirsdag norsk tid i et intervju med talkshowverten Jimmy Kimmel på TV-stasjonen ABC.

Fire kvinner har til nå anklaget Cain for sextrakassering.

Sjokkerte Republikaneren og alenemoren Sharon Bialek er den siste i rekken. Hun forteller at hun spiste middag med Cain i 1997, der hun spurte ham om han kunne hjelpe henne med en jobbsøknad.

Trakasseringen skjedde ifølge Bialek i bilen hans etter middagen.

- Plutselig bøyde han seg mot meg og førte hånden under kjolen min, forteller Bialek. Samtidig som han forsøkte å føre hånden oppover mot kjønnet mitt, presset han ansiktet mitt nedover mot skrittet hans, forteller hun.

- Jeg ble svært, svært overrasket og veldig sjokkert og utbrøt: «Hva gjør du? Du vet jeg har en kjæreste».

- Vel, du ønsker en jobb, gjør du ikke, skal Cain ha svart.

Ikke sant Cains kampanjemedarbeidere benekter hendelsen, og det gjør også Cain.

- Det finnes ikke fnugg av sannhet i disse beskyldningene. Derfor skal jeg holde en pressekonferanse der jeg skal sørge for at sannheten kommer fram, sa en tydelig offensiv og smilende Cain.

Han vil holde pressekonferansen senere tirsdag kveld.

- Jeg er ingen løgner, insisterte Bialek i ABCs program «Good Morning America», flankert av kjendisadvokaten Gloria Allred.

Leder fortsatt De sterke anklagene ser foreløpig ikke ut til å ha gjort noe forskjell hos opinionen. Fortsatt leder Cain kampen om å bli republikanernes kandidat foran neste års presidentvalg.

Cain har en støtte på 25 prosent, mot hovedkonkurrenten Mitt Romneys 23 prosent. New Gingrichs får 12 prosent støtte i en fersk meningsmåling foretatt for Real Clear Politics.

(NTB)

<strong>SEXANKLAGER:</strong>  Sharon Bialek holdt i går en pressekonferanse, hvor hun beskyldte Herman Cain for å ha forgrepet seg på henne.  Foto: AP Photo/Richard Drew)
SEXANKLAGER: Sharon Bialek holdt i går en pressekonferanse, hvor hun beskyldte Herman Cain for å ha forgrepet seg på henne. Foto: AP Photo/Richard Drew) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer