<strong>TREKKER SEG:</strong> Herman Cain trekker seg som presidentkandidat. Foto: Getty Images/AFP
TREKKER SEG: Herman Cain trekker seg som presidentkandidat. Foto: Getty Images/AFP Vis mer

Cain trekker seg som presidentkandidat

Går ut av racet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Republikaneren Herman Cain sier han trekker seg som kandidat til presidentvalget i USA neste år, ifølge NTB.

- Fra og med i dag, etter mye bønn og sjelegranskning, trekker jeg mitt kandidatur til presidentkampen på grunn av kontinuerlige distraksjoner som har påvirket både meg og min familie. Det er ikke fordi at jeg ikke er en kjemper, sier Herman Cain ifølge New York Times.

Herman Cain har blitt kjent for mange for sine sexskandaler og flaue uttalelser under debatter.

Cain har blant annet uttalt at waterboarding ikke er tortur og at militæret selv bør vurdere hvilke avhørsmetoder de bruker.

I et utenrikspolitisk intervju med Journal Sentinel ble han spurt om hva han synes om Barack Obamas håndtering av Libya, da ble Cain sittende helt fast.

- Ok, Libya, sa Cain, før det ble stille i nærmere ti sekunder.

- President Obama støttet opprøret, ikke sant? President Obama ønsket å fjerne Kadhafi? Jeg må bare sjekke at vi snakker om det samme før jeg sier «Ja, jeg er enig» eller «Nei, jeg er ikke enig».

Tidligere har Cain blitt anklaget for seksuell trakassering av flere kvinner da han jobbet som leder for den nasjonale lobbyorganisasjonen for restauranter på 1990-tallet. Populariteten hans har stupt etter at beskyldningene dukket opp, selv om Cain har benektet alle beskyldninger.

Den siste anklagen om utroskap var fra en kvinne som fortalte at hun hadde hatt en 13 år lang utenomekteskapelig affære med Cain.

Da han ble konfrontert med anklagene sa han at han ikke kom til å trekke seg fra den republikanske nominasjonen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer