UNG JORDMOR:  Da vannet gikk for daværende firebarnsmor Tara Knightley fra Tamworth var det bare Caitlin Burke (11) som kunne ta i mot Elsa-Monet (0). Foto: Birmingham Mail
UNG JORDMOR: Da vannet gikk for daværende firebarnsmor Tara Knightley fra Tamworth var det bare Caitlin Burke (11) som kunne ta i mot Elsa-Monet (0). Foto: Birmingham Mail Vis mer

Caitlin (11) var jordmor da mamma fødte - helt alene

Dro rett på skolen etter å ha blitt storesøster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da vannet gikk for daværende firebarnsmor Tara Knightley fra Tamworth i England var gode råd dyre.

Samboeren til Knightley hadde nettopp forlatt hjemmet for å ta seg av familiens yngste barn og det var ingen kort vei til kvalifisert helsepersonell.

Ordnet opp alene Heldigvis kom redningen i form av Knightleys 11 år gamle datter som var hjemme da dramatikken begynte. Nå er mor Knightley mor til fem, noe hun trolig kan takk datteren for, ifølge Birmingham Mail.

- Jeg vet ikke hva vi skulle ha gjort hvis ikke Caitlin hadde vært der. Det finnes ikke ord som kan beskrive det hun gjorde for meg, sier moren, ifølge Birmingham-avisa, om fødselen som fant sted den 24. november.

Caitlin Burke skal ifølge moren ha reagert raskt under fødselen. Først ringte hun sykehuset, som så skal ha fjernstyrt henne under selve fødselen.

- Hun var så modig Selv når hodet til lillesøsteren dukket opp klarte Burke å forholde seg rolig, ifølge moren.

- Da hodet til barnet hadde kommet ut, måtte jeg kjempe for å beholde roen foran min egen datter. Hun var så modig, sier Knightley.

Datteren selv er relativt nøktern når hun forteller om den uvanlige hendelsen.

- Jeg var litt skjelven. Dette var jo ikke noe jeg hadde gjort før, men det var en, sier engelske Caitlin Burke til Birmingham Mail.

Vil bli jordmor I etterkant av at hun hadde tatt i mot lillesøsteren, som nå har fått navnet Elsa-Monet, tok Burke også av navlestrengen som hadde vrengt seg rundt barnets kropp, før hun hjalp til med å stimulere barnet i etterkant av fødselen.

Den unge jordmordebutanten klar på at hun kan se for seg en framtid med flere fødsler.

- Jeg har lyst til å bli jordmor. Alle var så fornøye og stolte over meg etter fødselen, sier Caitlin Burke som, ifølge Birmingham Post, dro på skolen hun ville ha gjort enhver annen dag etter å ha tatt i mot sin egen søster.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer