DØDE: Caleb Thomas Schwab døde i en ulykke da han tok verdens største vannsklie Verruckt. Foto: David Strickland via AP / NTB scanpix
DØDE: Caleb Thomas Schwab døde i en ulykke da han tok verdens største vannsklie Verruckt. Foto: David Strickland via AP / NTB scanpixVis mer

Caleb (10) døde av nakkeskade etter å ha tatt verdens største vannsklie

Vannsklia er stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ti år gamle Caleb Thomas Schwab døde søndag etter å ha tatt det som beskrives som verdens høyeste vannsklie i Schlitterbahn Waterpark i Kansas, skriver nyhetsbyrået AP.

I en pressemelding fra politiet mandag kveld lokal tid komme det frem at Caleb fikk en dødelig nakkaeskade. Han tok sklia sammen med to kvinner, som pådro seg mindre skader i ansiktet.

Uviss ulykkesårsak

Vannparken skriver i en pressemelding at de er «dypt og intenst triste for Schwabs familie og alle som ble berørt av den tragiske ulykken».

Caleb ble funnet død i et basseng ved bunnen av sklia, men foreløpig kan ikke Schlitterbahn gi noe godt svar på hva er årsaken til ulykka.

- Vi vet ærlig talt ikke hvordan dette skjedde, sier talsmann Winter Prosapio.

Politiet anser saken for å være en «sivil sak» og ikke en krimsak, og har derfor overlatt ytterligere spørsmål til Schlitterbahn.

Knuste foreldre

Calebs foreldre, Scott og Michele Schwab, skriver i en uttalelse at «siden dagen han ble født har Caleb bragt glede til vår familie og alle dem han kom i kontakt med».

- Når vi nå prøver å få orden på livet vårt uten ham, trøster vi oss med vissheten om at han trodde på vår frelser Jesus og at de for alltid er sammen nå. Vi vil treffe ham en dag, skriver de.

Sklia Caleb tok kalles Verruckt, det tyske ordet for sinnssyk, og er sertifisert av Guiness rekordbok som verdens største.

To til tre personer sitter sammen i en gummibåt når de blir sendt utfor sklia. Sklia er 51,4 meter høy, og båtene kan komme opp i en fart over 100 km/t på vei ned.

Schlitterbahn skal etter planen åpnes igjen på onsdag. Vannsklia er stengt.

VERRUCKT: Sklia ble åpnet i juli 2014. Foto: REUTERS / Dave Kaup / File Photo / NTB scanpix
VERRUCKT: Sklia ble åpnet i juli 2014. Foto: REUTERS / Dave Kaup / File Photo / NTB scanpix Vis mer