Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Caleb (10) døde i verdens høyeste vannsklie. Nå er en av parksjefene tiltalt

- Vi er dypt skuffet over å høre at myndighetene har tatt ut tiltale mot en enkeltperson etter den grusomme ulykken, sier eierne av fornøyelsesparken.

DØDE: Caleb Thomas Schwab døde i en ulykke da han tok verdens største vannsklie Verruckt. Foto: Charlie Riedel / AP / David Strickland / NTB scanpix
DØDE: Caleb Thomas Schwab døde i en ulykke da han tok verdens største vannsklie Verruckt. Foto: Charlie Riedel / AP / David Strickland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ti år gamle Caleb Thomas Schwab døde sommeren 2016 etter å ha tatt det som beskrives som verdens høyeste vannsklie i Schlitterbahn Waterpark i Kansas.

Tiåringen var om bord i en gummibåt sammen med to kvinner, da den fatale ulykken inntraff. Båten fikk luft under seg og slo opp i en stang og et nett, som skulle sørge for at gjestene ikke ble kastet ut i lufta. Den lille gutten slo imidlertid hodet opp i stanga, og døde som følge av en nakkeskade.

De to andre kvinnene pådro seg begge mindre skader i ansiktet.

​Fredag ble det kjent at en tidligere sjef i fornøyelsesparken er tiltalt i forbindelse med ulykken, skriver BBC.

- Dypt skuffet

Mannen, som er 29 år gammel, er den første som har blitt tiltalt i forbindelse med dødsfallet. Han er tiltalt for uaktsomt drap, også tiltalt for å ha tilbakeholdt informasjon fra politiet.

I tiltalen vises det til eksperter som mener at «Verruckt brøt med så godt som alle aspekter av sikkerhetsstandardene i bransjen», ifølge BBC. Det hevdes videre at de som var ansvarlig for sklias daglige drift, forsøkte å skjule informasjon fra etterforskerne.

Mannens forsvarer, Tricia Bath, forklarte under fredagens høring at hennes klient startet å jobbe som badevakt hos Schlitterbahn, og at han jobbet seg opp til stillingen som driftsleder.

Selskapet Schlitterbahn, som har hovedkontor i Texas, skriver i en uttalelse at de er «dypt skuffet over å høre at myndighetene har tatt ut tiltale mot en enkeltperson etter den grusomme ulykken».

- Gjennom hans år som ansatt hos oss, utviste vår driftsleder alltid den høyeste innsatsen for sikkerhet når det gjelder alt fra opplæring av ansatte til å sikre at alle attraksjonene fulgte våre strenge regler, heter det videre.

Verdens største

Sklia tiåringen tok kalles «Verruckt», det tyske ordet for sinnssyk, og er sertifisert av Guiness rekordbok som verdens største.

To til tre personer sitter sammen i en gummibåt når de blir sendt utfor sklia. Sklia er 51,4 meter høy, og båtene kan komme opp i en fart over 100 km/t på vei ned.

Sklia ble imidlertid stengt umiddelbart etter dødsulykken, og parken har uttalt at den vil bli demontert så fort politiet er ferdig med sin etterforskning.

VERRUCKT: Sklia ble åpnet i juli 2014. Foto: Dave Kaup / Reuters / NTB scanpix
VERRUCKT: Sklia ble åpnet i juli 2014. Foto: Dave Kaup / Reuters / NTB scanpix Vis mer

Knuste foreldre

Calebs foreldre, Scott og Michele Schwab, skrev i en uttalelse sommeren 2016 at «siden dagen han ble født har Caleb bragt glede til vår familie og alle dem han kom i kontakt med».

De har så langt ikke uttalt seg om den ferske tiltalen.

Guttens familie har siden inngått forlik på opp mot 20 millioner dollar med Schlitterbahn og andre selskap som var knyttet til utformingen og byggingen av vannsklia, skriver nyhetsbyrået AP.

Før den tragiske dødsulykken åpnet loven i Kansas for at fornøyelsesparker selv kunne gjennomføre årlige sikkerhetsinspeksjoner av attraksjonene. Men i fjor høst gikk delstaten inn for ny lovgivning, der det stilles langt strengere krav til uavhengige inspeksjoner, skriver AP.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!