Caleb (10) døde i verdens høyeste vannsklie. Nå er en av parksjefene tiltalt

- Vi er dypt skuffet over å høre at myndighetene har tatt ut tiltale mot en enkeltperson etter den grusomme ulykken, sier eierne av fornøyelsesparken.

DØDE: Caleb Thomas Schwab døde i en ulykke da han tok verdens største vannsklie Verruckt. Foto: Charlie Riedel / AP / David Strickland / NTB scanpix
DØDE: Caleb Thomas Schwab døde i en ulykke da han tok verdens største vannsklie Verruckt. Foto: Charlie Riedel / AP / David Strickland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ti år gamle Caleb Thomas Schwab døde sommeren 2016 etter å ha tatt det som beskrives som verdens høyeste vannsklie i Schlitterbahn Waterpark i Kansas.

Tiåringen var om bord i en gummibåt sammen med to kvinner, da den fatale ulykken inntraff. Båten fikk luft under seg og slo opp i en stang og et nett, som skulle sørge for at gjestene ikke ble kastet ut i lufta. Den lille gutten slo imidlertid hodet opp i stanga, og døde som følge av en nakkeskade.

De to andre kvinnene pådro seg begge mindre skader i ansiktet.

​Fredag ble det kjent at en tidligere sjef i fornøyelsesparken er tiltalt i forbindelse med ulykken, skriver BBC.

- Dypt skuffet

Mannen, som er 29 år gammel, er den første som har blitt tiltalt i forbindelse med dødsfallet. Han er tiltalt for uaktsomt drap, også tiltalt for å ha tilbakeholdt informasjon fra politiet.

I tiltalen vises det til eksperter som mener at «Verruckt brøt med så godt som alle aspekter av sikkerhetsstandardene i bransjen», ifølge BBC. Det hevdes videre at de som var ansvarlig for sklias daglige drift, forsøkte å skjule informasjon fra etterforskerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer