Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

California-brann etterforskes som mulig drap

* Skogbrann trolig påsatt. * To brannmenn mistet livet i brannen.

KJEMPER MOT FLAMMENE: Brannfolk slukker flammer i Glendale-området i Los Angeles i den amerikanske delstaten California. To brannmenn har mistet livet i kampen mot flammene, og disse dødsfallene etterforskes nå som mulig drap, opplyste en talsmann for politiet i Los Angeles-regionen lørdag. Mer enn 70 bolighus er ødelagt i skogbranner som har rasert områder på rundt 625 kvadratkilometer i California. Foto: REUTERS / Mario Anzuoni / SCANPIX
KJEMPER MOT FLAMMENE: Brannfolk slukker flammer i Glendale-området i Los Angeles i den amerikanske delstaten California. To brannmenn har mistet livet i kampen mot flammene, og disse dødsfallene etterforskes nå som mulig drap, opplyste en talsmann for politiet i Los Angeles-regionen lørdag. Mer enn 70 bolighus er ødelagt i skogbranner som har rasert områder på rundt 625 kvadratkilometer i California. Foto: REUTERS / Mario Anzuoni / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skogbrann som trolig ble påsatt i delstaten California vest i USA etterforskes nå som mulig drap. To brannmenn mistet livet i brannen i Los Angeles-regionen.

Californias guvernør Arnold Schwarzenegger lover 100.000 dollar, eller 600.000 kroner, for opplysninger som fører til at den skyldige blir tatt, meldte amerikanske medier lørdag. Etterforskere jobbet døgnet rundt med å finne ut mer om saken.

- Vi betrakter dette som en drapsetterforskning, sier Liam Gallagher, som leder politiets arbeid med dødsfallene. Brannen har rasert rundt 625 kvadratkilometer av den store naturparken Angeles National Forest.

Inntil lørdag var 76 bolighus ødelagt i brannen i Los Angeles-området, som til nå har kostet rundt 37 millioner dollar, eller 222 millioner kroner, å bekjempe. Hundrevis av brannfolk har i halvannen uke deltatt i kampen mot flammene.

De fleste skogbranner i USA skyldes en eller annen form for menneskelig virksomhet. Mer enn 5.200 branner som ble registrert i det sørlige California i fjor var enten påsatt eller brøt ut som følge av at folk hadde oppført seg uforsiktig.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media