California brenner

Hundrevis av hjem evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mange husstander er allerede ødelagt og flere hundre hjem er evakuert etter at en skogbrann på nytt truer California.

Universitet kan ta fyr

500 brannmenn jobber nå for å beskytte Pepperdine University og 200 hjem i Malibu, skriver AP.

Motorveien The Pasific Highway er nå stengt etter at brannen herjer på begge sider av veien. Den sterke Santa Ana-vinden gjør at brannene sprer seg raskt.

Pepperdine University er i ferd med å bli evakuert.

Studentene har fått beskjed om å ta med seg personlige eiendeler og samle seg i skolens kafeteria. Strømmen har gått på universitetet, men områdene studentene oppholder seg i nå har generatorer opplyser universitetet til AP.

Brant mens beboerne så på

Landemerket Castle Kashan har allerede blitt slukt av flammene. Det fort-lignende huset brant mens beboerne så på fra andre siden av gata. En kirke har også måtte gi tapt for skogbrannen.

MALIBU I BRANN: Malibu var forberedt på skogbranner i helgen. Flere hundre har måttet evakuere. Foto: AP/Scanpix
MALIBU I BRANN: Malibu var forberedt på skogbranner i helgen. Flere hundre har måttet evakuere. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Susann Nuttall flyktet fra leiligheten sin like ved Pepperdine, kun iført badekåpe.

- Vi er livredde alle sammen og har ingen steder å dra, forteller hun.

Forberedt på brann Den sørlige delen av California har vært forberedt på skogbrann i helgen. Santa Ana-vinden og høye temperaturer har ført til at tiden for skogbrann når sitt foreløpige høydepunkt. At 2007 har vært et av de tørreste årene noen sinne hjelper heller ikke på situasjonen.

Det bor omtrent 13.000 personer i Malibu, og mange av dem er filmstjerner. Barbara Streisand, Mel Gibson og Pierce Brosnan er blant dem som har slått seg ned her.