Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- California-drapsmann planla angrep i 2012

Skal ha blitt skremt fra å gjennomføre planene.

MASSEDRAP: Sammen med sin kone Tashfeen Malik skjøt og drepte Farook onsdag i forrige uke 14 mennesker i San Bernardino øst for Los Angeles hvor Farooks kolleger var samlet til julefest. Farook skal også ha lagt angrepsplaner i 2012. Foto: REUTERS/US Customs and Border Protection/Reuters
MASSEDRAP: Sammen med sin kone Tashfeen Malik skjøt og drepte Farook onsdag i forrige uke 14 mennesker i San Bernardino øst for Los Angeles hvor Farooks kolleger var samlet til julefest. Farook skal også ha lagt angrepsplaner i 2012. Foto: REUTERS/US Customs and Border Protection/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syed Farook, en av de tok som sto bak massedrapene i California i forrige uke, planla sammen med en ikke navngitt person et angrep allerede i 2012, melder CNN.

Ifølge CNN, som viser til to regjeringskilder, skal Farook ha blitt skremt fra å gjennomføre planene om angrepet i California på grunn av flere terrorrelaterte arrestasjoner i området.

Ingen av kildene sier noe om hvor langt de var kommet i planleggingen av angrepet eller hvilke konsekvenser det kunne ha fått.

Fikk våpen fra familiemedlem Sammen med sin kone Tashfeen Malik skjøt og drepte Farook onsdag i forrige uke 14 mennesker i San Bernardino øst for Los Angeles hvor Farooks kolleger var samlet til julefest. Paret ble selv skutt og drept av politiet to timer etter angrepet.

FBI mener paret var blitt radikalisert «en god stund» før angrepet. Under etterforskningen har det blitt funnet et arsenal av våpen, inkludert tolv rørbomber, i ekteparets leilighet.

Tirsdag kom det opplysninger om at de skal ha mottatt skytevåpen fra et inngiftet familiemedlem. Ifølge offentlige dokumenter skal de ha få fått våpen fra Enrique Marquez, som fikk sitt hus ransaket i helgen og er forhørt av politiet. I fjor giftet han seg med Mariya Chernykh. Hennes søster er gift med broren til Syed Rizwan Farook, som sammen med sin kone, Tashfeen Malik, utførte drapene i San Bernardino.

Våpnene tyder på at flere angrep var under planlegging, men det er ukjent hva slags mål dette kan ha vært, ifølge etterforskerne.

Tok opp lån Tidligere har tjenestemenn i USA overfor Reuters opplyst at de to angriperne hadde vært i kontakt med islamister i Europa og USA som var under etterforskning av FBI.

De kommuniserte med folk med ekstremistiske synspunkter i Los Angeles-området. Politiet har fått bekreftet dette via elektronisk kommunikasjon, melder MSNBC.

Syed Rizwan Farook skal i midten av november ha lånt 28,000 dollar, omtrent 250,000 kroner, fra nettfirmaet Prosper i San Francisco, som formidler person-til-person lån, en tjeneste som gjør det mulig for individer å låne hverandre penger.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media