California er inne i tidenes verste tørke, men plutselig dumpet snøen ned midt i juli

Merkelige værfenomener gir ekspertene håp.

SNØ - I JULI Innbyggere i solskinnsstaten på USAs vestkyst er avhengig av en våt vinter for å stanse den fire år lange tørken. Forskerne tror mer på slike forhold med værfenomenet El Niño på trappene. Det oppdages blant annet da det begynte å snø nord i California midt i juli. Foto: Mono Lake Comittee
SNØ - I JULI Innbyggere i solskinnsstaten på USAs vestkyst er avhengig av en våt vinter for å stanse den fire år lange tørken. Forskerne tror mer på slike forhold med værfenomenet El Niño på trappene. Det oppdages blant annet da det begynte å snø nord i California midt i juli. Foto: Mono Lake Comittee Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 15. juli dumpet det plutselig ned ti centimeter snø rundt fjellkjeden Sierra Nevada nord i den amerikanske delstaten California.

Det skjer i en periode hvor delstaten er inne i en så langt fire år lang tørke, som blir omtalt som tidenes verste. Skogbranner og vannkriger er blant de alvorlige konsekvensene av ekstremtørken.

Det er midt på sommeren, men det føles litt som vinter i California i disse dager.

- Det så ut som snø, et teppe med snø på alle veibanene. Det var skikkelig rart, sier brøytebilfører i California, John Wheeler til LA Times.

Merkelige værfenomener Snøfallet i midten av juli er én av flere merkelige værfenomener i California den siste tida som gir ekspertene håp om at tørken snart endelig kan ta slutt.

Mens hagl- og snøstormer sjeldent er noe vi ser på som en fordel her på berget, kan det bli redningen for California. Værfenomenet El Niño bygger seg nå nemlig opp og fører til kraftige endringer i været på den amerikanske vestkysten.

Mens organisasjonen Mono Lake Committee spør seg om juli er det nye januar, er de fleste ekspertene opptatt av hvor langt nord i delstaten El Niño vil ha effekt. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer