INNFØRER FORBUD:  En kvinne med handleposer i plast på vei fra en butikk i San Diego i California. Foto: Reuters/NTB scanpix
INNFØRER FORBUD: En kvinne med handleposer i plast på vei fra en butikk i San Diego i California. Foto: Reuters/NTB scanpixVis mer

California forbyr plastposer

Myndighetene i California har innført forbud mot handleposer i plast i butikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guvernør Edmund Brown undertegnet lovendringen tirsdag. Matbutikker og apoteker må rette seg etter forbudet fra juli neste år.

- Loven er et skritt i riktig retning. Den vil redusere strømmen av plast-forurensing på strendene våre, i parkene og i havet, sier Brown.

California er den første amerikanske delstaten som innfører forbud mot engangs-handleposer i plast. Fra før er posene forbudt i storbyene Los Angeles og San Francisco.

Som et alternativ til engangsposer vil californiske butikker få selge poser laget av papir eller som kan brukes flere ganger. Bedrifter kan få opptil 2 millioner dollar i lån til å dekke utgiftene ved endringen.

Plastavfall på avveie er et stort problem mange steder i verden, og mange havområder er sterkt forurenset av plast som flyter rundt på overflaten.

(NTB)