California forbyr plastposer

Myndighetene i California har innført forbud mot handleposer i plast i butikker.

INNFØRER FORBUD:  En kvinne med handleposer i plast på vei fra en butikk i San Diego i California. Foto: Reuters/NTB scanpix
INNFØRER FORBUD: En kvinne med handleposer i plast på vei fra en butikk i San Diego i California. Foto: Reuters/NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guvernør Edmund Brown undertegnet lovendringen tirsdag. Matbutikker og apoteker må rette seg etter forbudet fra juli neste år.

- Loven er et skritt i riktig retning. Den vil redusere strømmen av plast-forurensing på strendene våre, i parkene og i havet, sier Brown.

California er den første amerikanske delstaten som innfører forbud mot engangs-handleposer i plast. Fra før er posene forbudt i storbyene Los Angeles og San Francisco.

Som et alternativ til engangsposer vil californiske butikker få selge poser laget av papir eller som kan brukes flere ganger. Bedrifter kan få opptil 2 millioner dollar i lån til å dekke utgiftene ved endringen.

Plastavfall på avveie er et stort problem mange steder i verden, og mange havområder er sterkt forurenset av plast som flyter rundt på overflaten.

(NTB)