Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

California-rektor forbyr elevene dirty dancing

Les hva rektor Charles Salter skrev i e-posten til foreldrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rektor Charles Salter i det velstående Orange County i California har fått det som han vil.

Han har nå forbudt unge gutter og jenter ved populære Aliso Niguel High School å danse tett sammen. Det har fått foreldre og skoler fra California til Connecticut til å juble, melder ABC News.

Stengte dansen og skrev e-post

Rektor Charles Salter hadde holdt et strengt øye med skoledanser i flere år, og hadde uttrykt sin bekymring overfor foreldrene om den seksuelle måten elevene danset på.

I september da det ble arrangert «Jungle Dance» ved skolen fikk rektoren nok.

- Jeg stengte dansen tidlig. Jeg kom inn på kontoret mitt, det må ha vært rundt midnatt og jeg visste jeg måtte gjøre noe med dette, sier Salter til ABC News.

Inn i de tidlige morgentimene hamret Salter ned disse formuleringene som han sendte i en e-post til foreldrene:

«Hvorfor må jentene våre vise seg frem på denne måten? Hvorfor må de vise frem kløften så åpenlyst og ha splitten helt opp til lårene og da tillate guttene å danse tett inntil dem?...Jeg kommer ikke til å la dette skje igjen.

Hvis det skal være en ny dans, må dere som foreldre og deres barn sitte ned med meg for å få til store forandringer, fordi jeg kan ikke og vil ikke ha noe av det jeg og mine ansatte måtte ha med å gjøre i dag».

DIRTY DANCIN: Rektor Charles Salter ved Aliso Niguel High School vil ha slutt på denne type dansing, her utført av Georgina Rich i rollen som Baby fra teateroppsetningen av filmen Dirty Dancing. Foto: AP/Scanpix
DIRTY DANCIN: Rektor Charles Salter ved Aliso Niguel High School vil ha slutt på denne type dansing, her utført av Georgina Rich i rollen som Baby fra teateroppsetningen av filmen Dirty Dancing. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Overraskende respons

Responsen på e-posten rektoren sendte ut var ikke helt som forventet. Foreldrene videresendte e-postene til venner som igjen sendte e-postene til sine venner, og ganske snart fikk Orange County-rektoren svar fra hele landet.

Salter lot ikke sjansen gå fra seg, og fulgte opp e-postene med å vise videobilder fra vinterfesten, som hadde vært arrangert ved skolen i januar.

Bildene viste tenåringene som presset kroppene tett mot hverandre til rytmene av Sisqos «How Many Licks» og Missy Elliots «Let Me Work It».

Foreldrene ble sjokkert over det de så, mens elevene ikke skjønte hvorfor foreldrene ikke skjønte.

- Vi vet virkelig ikke hva annet vi kan gjøre, sier 14 år gamle Sara Saldino til ABC News.

- Dette er det vi vokste opp med. Allerede på ungdomsskolen både gjorde vi og så den slags på fjernsyn. Det er det vi vet om, sier 14-åringen.

Ville ikke gjort ting i kirken

image: California-rektor forbyr elevene dirty dancing

Men rektor ved Aliso Niguel High School viser liten forståelse for at generasjonsforskjellen er hele forklaringen på de ulike synene på hva som er akseptabel dans.

- Ja, det er mulig at det er den eneste dansen de ser og som de tror de vet om. Det er imidlertid veldig upassende i en skolesammenheng, sier rektoren og legger til:

- Og du ville vel ikke gått og gjort visse ting når du går i kirken?

Hele Norges coronakart