STEMTE OM MARIHUANA:  Daniel Costa var en av de frivillige som kjempet for legalisering av marihuana. Flertallet av Californias innbyggere sier imidelertid nei. Foto: AP Photo/Noah Berger/Scanpix
STEMTE OM MARIHUANA: Daniel Costa var en av de frivillige som kjempet for legalisering av marihuana. Flertallet av Californias innbyggere sier imidelertid nei. Foto: AP Photo/Noah Berger/ScanpixVis mer

California sa nei til å legalisere marihuana

43 prosent stemte for, men det holdt ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Californias innbyggere sier nei til å legalisere marihuana, viser prognoser fra folkeavstemningen som ble holdt i forbindelse med mellomvalget i USA.

57 prosent av velgerne ser ut til å ha stemt nei til legalisering av marihuana, mens 43 prosent stemte for, viser en prognose gjengitt av CNN.

Også Fox News og Los Angeles Times gjengir prognoser som viser klart nei-flertall i folkeavstemningen.

California har tillatt dyrking og salg av marihuana til medisinsk bruk siden 1996, men tilhengerne av full legalisering ønsker å gjøre det lovlig for enhver over 21 år å dyrke opptil 2,3 kvadratmeter med marihuanaplanter og inneha opptil 28 gram av det narkotiske stoffet.

Blant motstanderne av full legalisering er republikaneren Arnold Schwarzenegger, som ifølge prognosene ser ut til å tape guvernørposten til demokraten Jerry Brown, også han marihuanamotstander.

California er med sine 37 millioner innbyggere USAs mest folkerike delstat og statistikk fra myndighetene viser at 2,6 millioner av dem røyker cannabis minst en gang i uka.

(NTB)

YES WE CANNABIS:  Men folket sa nei. Foto:  REUTERS/Mike Blake
YES WE CANNABIS: Men folket sa nei. Foto: REUTERS/Mike Blake Vis mer