California varsler store budsjettkutt

Sliter med de samme problemene som de kriserammede landene i Europa.

VARSLER KUTT: Myndighetene i California varsler store budsjettkutt for å få orden på økonomien i den gjeldstyngede delstaten. Her er guvernør Jerry Brown som melder om de store kuttene. Foto: David McNew / REUTERS / SCANPIX
VARSLER KUTT: Myndighetene i California varsler store budsjettkutt for å få orden på økonomien i den gjeldstyngede delstaten. Her er guvernør Jerry Brown som melder om de store kuttene. Foto: David McNew / REUTERS / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i California varsler store budsjettkutt for å få orden på økonomien i den gjeldstyngede delstaten.

Guvernør Jerry Brown foreslo mandag midlertidige skatteøkninger og lønnskutt for offentlige ansatte for å få kontroll på situasjonen.

Forslagene skal legges fram for folkeavstemning til høsten, og Brown advarer om at budsjettunderskuddet vil fortsette å ese ut hvis velgerne stemmer nei. I dag er underskuddet på 15,7 milliarder dollar.

- Vær så snill å hev skattene midlertidig, sa guvernøren i en bønn til velgerne da han presenterte kriseplanen.

California, som er verdens niende største økonomi, sliter med noen av de samme problemene som de kriserammede landene i Europa. Delstaten har ikke klart å få orden på økonomien etter resesjonen i 2007, og over 1 million arbeidsplasser er gått tapt siden den gang.

(NTB)