Californias største innsjø tørker ut. Snart slutter staten å fylle på vann

Innsjøene i California lider under 4-årstørken.

HELT DØDT: Californias største innsjø, Salton Sea, tørker ut. Her ligger en død fugl i området som tidligere huset North Shore Yacht Club. Innsjøen har også større problemer i vente, nå slutter nemlig snart staten å fylle på vann. Foto: AFP PHOTO /  MARK RALSTON
HELT DØDT: Californias største innsjø, Salton Sea, tørker ut. Her ligger en død fugl i området som tidligere huset North Shore Yacht Club. Innsjøen har også større problemer i vente, nå slutter nemlig snart staten å fylle på vann. Foto: AFP PHOTO / MARK RALSTON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tørken i California tærer virkelig på solskinnsstaten som huser nærmere 40 millioner mennesker. Nå får også statens store innsjøer virkelig kjenne på konsekvensene av tørke.

For fire-fem år siden vrimlet det av liv på bryggene langs Californias største innsjø, Salton Sea. I dag er de grunne områdene langs innsjøen helt inntørka, ifølge nyhetsbyrået AP.

Brygger og båtplasser står nå over hundre meter fra vannet. Kadavre av oksygenutsultet fisk ligger strødd utover den øde kysten, mens flokker av fugler griper sjansen og utnytter det hjelpeløse koldtbordet. Det er virkelig krisetider, både for mennesker og dyr, og verre blir det.

I 2017 kommer vannverkene i San Diego og andre byer til å slutte å fylle på vann i innsjøen. De frykter at støvet på bunnen av innsjøen er giftig, og at dette vil forverre tilstanden for dem med astma og andre pustevansker i en by som allerede sliter med luftkvaliteten.

Strenge regler Californierne lever under stadig strengere vann-regler og lover, nå som tørken har pågått i fire år. Det innført bøter og straffer for dem som ikke følger statens strenge retningslinjer. Ingen gressplener får lenger være grønne, uansett hvor kjent eller rik man er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer