Cambridge Analytica legger ned og slår seg selv konkurs

Det omstridte analyseselskapet Cambridge Analytica legger ned virksomheten etter avsløringene om misbruk av persondata fra Facebook.

CAMBRIDGE ANALYTICA: Analyser av informasjon fra millioner av Facebook-brukere er blitt samlet, analysert og solgt. Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix
CAMBRIDGE ANALYTICA: Analyser av informasjon fra millioner av Facebook-brukere er blitt samlet, analysert og solgt. Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det omstridte analyseselskapet Cambridge Analytica legger ned virksomheten etter avsløringene om misbruk av persondata fra Facebook.

- Det er besluttet at det ikke lenger er levedyktig å fortsette driften, melder selskapet i en uttalelse onsdag kveld.

Virksomheten legges ned umiddelbart og selskapet begjærer oppbud. Det gjelder både det britiske morselskapet SCL Elections, så vel som datterselskapene Cambridge Analytica i Storbritannia og USA.

Det var Wall Street Journal som første meldte nyheten.

- De siste månedene har Cambridge Analytica vært utsatt for utallige ubegrunnede anklager og, til tross for selskapets forsøk på å rette det opp, har det blitt utsatt for bakvaskelser for aktiviteter som ikke bare er lovlige, men også bredt akseptert som en standard komponent i online reklame både på politiske og kommersielle arenaer, uttaler selskapet.

Kundene forsvantSelskapet skylder på den negative omtalen i mediene for at det nå må legge ned driften.

Ikke navngitte kilder sier til WSJ at også høye advokatutgifter etter avsløringene er en årsak til at selskapet har havnet i en vanskelig situasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer