Cameron: - Assad må isoleres

David Cameron på pressekonferanse i Oslo: Massakrene i Syria er «kvalmende».

I OSLO: David Cameron er i Oslo for å diskutere energi-samarbeid mellom Norge og Storbritannia. Her på pressekonferanse med Jens Stoltenberg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
I OSLO: David Cameron er i Oslo for å diskutere energi-samarbeid mellom Norge og Storbritannia. Her på pressekonferanse med Jens Stoltenberg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hvis rapportene stemmer, så har vi å gjøre med enda et brutalt og avskyelig angrep, som verdenssamfunnet må fordømme på det sterkeste. FNs sikkerhetsråd må snarest sette seg ned og diskutere saken, sier Cameron til NTB.

Cameron kom med uttalelsen noen timer etter at USAs utenriksminister Hillary Clinton fastslo at det trengs en regimeendring i Syria.

Cameron fremholder at regimet til Syrias president Bashar al-Assad er uten legitimitet.

- Ingen av landene kan avvise at president Assads regime er fullstendig uten legitimitet og en framtid. Vi må gjøre mer for å isolere det syriske regimet., og gjøre det klart overfor Assad at verden krever et nytt styre i landet, sier Cameron, som torsdag holdt pressekonferanse sammen med statsminister Jens Stoltenberg i Oslo.

De to skulle deretter videre med fly til Berlin for å ha samtaler med Tysklands statsminister Angela Merkel.

Stoltenberg tar i motsetning til Cameron ikke til orde for at Syria må få et nytt styre. Han fremholder i stedet at fredsplanen til Kofi Annan må følges opp, slik også Russland og Kina insisterer på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer