Cameron: - På tide å bombe mål i Syria

Storbritannia bør gå til bombeangrep mot mål i Syria, sier statsminister David Cameron.

VIL GÅ TIL ANGREP: Statsminister David Cameron sier at Storbritannia bør gå til angrep mot mål i Syria, etter fredagens terrorangrep i Paris, som Den islamske staten (IS) angivelig skal stå bak. Foto: NTB scanpix
VIL GÅ TIL ANGREP: Statsminister David Cameron sier at Storbritannia bør gå til angrep mot mål i Syria, etter fredagens terrorangrep i Paris, som Den islamske staten (IS) angivelig skal stå bak. Foto: NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske statsministeren David cameron sier at britisk politi har avverget sju forskjellige terrorangrep de siste seks månedene.

Ifølge Cameron, er britiske myndigheter også kjent med terrorceller som har organisert seg fra Syria. Disse skal holde kontakt med radikaliserte islamister i Storbritannia, som har planlagt angrep mot sitt eget hjemland.

Angrepene planlagt i Storbritannia skal ha vært av en mindre skala enn terroraksjonen i Paris fredag, men den britiske statsministeren sier at det like gjerne kunne ha skjedd hos dem, skriver Sky News.

Trenger støtte Han mener Storbritannia bør bombe mål i Syria etter fredagens terrorangrep i Paris.

Men det er i så fall nødvendig å overbevise Parlamentet først, sier Cameron til BBC mandag morgen.

Han legger imidlertid til at dersom britiske interesser står på spill, vil angrep bli utført i Syria uansett, og så vil Cameron informere nasjonalforsamlingen i ettertid.

• Bli oppdatert på de siste nyhetene om terrorangrepene i Paris i Dagbladets livestudio.

Advarer om nye angrep Frankrikes statsminister Manuel Valls sa under en pressekonferanse i dag tidlig at angrepet mot Paris var organisert, designet og planlagt fra Syria.

Franskmennene mener IS står bak, og organisasjonen har selv tatt på seg ansvaret, men det finnes ennå ingen håndfaste bevis på dette er tilfellet.

Samtidig advarte Valls mot nye angrep de nærmeste dagene og ukene - både i Frankrike og andre europeiske land.

- Vi vet at det har vært forberedt angrep, og at det fortsatt forberedes angrep, sa han under pressekonferansen.

Valls understreker imidlertid at folket ikke må bli redde, men at det er viktig å være mobilisert.

- IS kan ikke vinne denne krigen mot oss, men terrororganisasjonen vil svekke oss, splitte oss, sier den franske statsministeren.

Flere aksjoner I natt og morgentimene i dag aksjonerte politiet i flere franske byer. Ifølge nyhetsbyrået AFP skal de ha pågrepet fem under en aksjon i den franske byen Lyon i natt.

Flere våpen skal ha blitt konfiskert, blant annet en granatkaster, skriver Le Monde.

Det var også aksjoner i Strasbourg, Lille-Roubaix og Marseille, ifølge iTele.

Nattas aksjoner og pågripelser i Frankrike, var som følge av unntaktstilstanden som er erklært i landet etter den grufulle terroraksjonen i Paris fredag.

Hittil er 129 mennesker bekreftet omkommet. 352 personer er såret, 99 alvorlig.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram