Cameron blir beskyldt for å slumse bort Skottland

Vil være en «nasjonal ydmykelse av katastrofale proporsjoner».

I SKOTTLAND: David Cameron på besøk hos selskapet MacTaggart Scott i Edinburgh 29. august. Foto: REUTERS / Danny Lawson / NTB scanpix
I SKOTTLAND: David Cameron på besøk hos selskapet MacTaggart Scott i Edinburgh 29. august. Foto: REUTERS / Danny Lawson / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ja-sida, med førsteminister Alex Salmond i spissen, har gjort flere byks på de skotske meningsmålingene den siste tida.

For første gang hittil i valgkampen, som avsluttes med uavhengighetsavstemningen om to uker, er det nå relativt jevnt på målingene, og Salmond & co har tro på seier.

- Ydmykelse Britenes statsminister David Cameron, enn så lenge også statsminister for skottene, beskyldes nå for å ha vært for selvtilfreds og distansert i valgkampen, som i stedet har blitt frontet av den tverrpolitiske kampanjen Better together.

Camerons partifelle Edward Leigh angrep i går statsministeren under den ukentlige spørretimen i parlamentet, og sa at en unionsoppløsning «ikke bare vil være en katastrofe for Skottland, men også en «nasjonal ydmykelse av katastrofale proporsjoner», skriver den skotske avisa Herald.

- Slipp alt dere har i hendene Leigh mener Cameron, Labour-leder Ed Miliband og Liberaldemokratenes leder Nick Clegg har sviktet i valgkampen.

- Jeg sier forsiktig at de tre partilederne kanskje har vært litt for tilfredse fram til nå. Jeg ber dere om å slippe alt dere har i hendene og kjempe side ved side for å bevare unionen vi elsker og tror på, sa han ifølge avisa.

Cameron avviste anklagen. Det er også ventet at han vil ta turen nordover før avstemningen 18. september, men det er ikke ventet at han vil være der selve valgdagen. Skottens førsteminister Alex Salmond drar på sin side land og strand rundt, og benytter enhver anledning til å forsøke å overbevise skottene om å stemme ja.

Vil ikke trekke seg Cameron avviser i dag også at han vil trekke seg hvis han mister skottene.

- Det som står på spill her er Skottlands framtid. Vil de bryte løs fra Storbritannia? Konsekvensene av valget vil være Skottlands, og handler ikke om Alex Salmond, meg eller noen andre, sier han ifølge Telegraph.