Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cameron fordømmer terrorangrepet

- Våre tanker er med det norske folk, sier den britiske statsministeren.

FORDØMMER: Britenes statsminister David Cameron fordømmer angrepet mot Norge. Foto: AFP PHOTO / CHRIS EADES / SCANPIX
FORDØMMER: Britenes statsminister David Cameron fordømmer angrepet mot Norge. Foto: AFP PHOTO / CHRIS EADES / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsminister David Cameron sier han er sjokkert og fordømmer terrorangrepene mot Norge, og at han i samtale med statsminister Jens Stoltenberg har kondolert på vegne av det britiske folk.

Et ukjent antall personer er drept og skadd etter bombeangrepet mot Regjeringskvartalet og skytingen på AUFs sommerleir på Utøya.

- Mine tanker er med de skadde og de som har mistet venner og familie. Jeg vet alle i Storbritannia føler det samme, sier Cameron ifølge BBC.

Cameron sier Storbritannia tilbyr Norge hjelp i kjølvannet av angrepene, inkludert samarbeid på etterretningfronten.

- Disse angrepene er en sterk påminner om trusselen om terrorisme som vi alle står overfor. Jeg har ringt statminister Stoltenberg i kveld for å uttrykke mine dypeste kondolanser, og at våre tanker er med det norske folk i denne tragiske tida, sier Cameron.

Den britiske ambassaden anmoder sine statsborgere om å «utvise forsiktighet og følge meldinger fra lokale medier og redningstjenester».

Så langt er sju personer bekreftet drept etter bombeangrepet i Regjeringskvartalet. Kort tid etter åpnet en person ild mot deltakere på AUFs sommerleir på Utøya i Buskerud. Flere personer er ifølge politiet drept, men det er foreløpig uvisst hvor mange.