VARM STØTTE: Storbritannias statsminister David Cameron gir varm støtte til sin tyrkiske kollega Tayyip Erdogan og vertslandets ønske om EU-medlemskap. Foto: AP Photo/Adem Altan
VARM STØTTE: Storbritannias statsminister David Cameron gir varm støtte til sin tyrkiske kollega Tayyip Erdogan og vertslandets ønske om EU-medlemskap. Foto: AP Photo/Adem AltanVis mer

Cameron gir uforbeholden støtte til tyrkisk EU-medlemskap

Den britiske statsministeren mener Tyrkia vil bidra med mer velstand til EU.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Den britiske statsministeren David Cameron lover å kjempe for at Tyrkia skal få bli medlem av EU.

Cameron benytter sitt første besøk i Tyrkia som statsminister til å si at Tyrkia vil bringe mer velstand og stabilitet til EU. Dette på grunn av landets store økonomiske potensial og voksende innflytelse i Midtøsten og Sentral-Asia.

- Fordomsfulle Den britiske statsministeren sier at de som er imot tyrkisk medlemskap, er proteksjonistiske eller fordomsfulle.
Tyrkia har innledet forhandlinger om medlemskap, men spørsmålet om tyrkisk medlemskap i EU skaper dyp splittelse i blokken.

- Kulturelle forskjeller Frankrikes president Nicolas Sarkozy sa i sin valgkamp at kulturelle forskjeller og trusler mot samholdet i EU er grunn til å gå mot medlemskap.
Også Tysklands forbundskansler Angela Merkel og EU-president Herman Van Rompuy har uttalt seg mot medlemskap for Tyrkia. (NTB)