Storbritannias statsminister David Cameron møter sterk motstand i egne rekker mot et forslag om å la lesbiske og homofile få gifte seg. Flere konservative politikere skal ha bedt Cameron vente med saken. Foto: REUTERS/ Thierry Gouegnon / NTB Scanpix
Storbritannias statsminister David Cameron møter sterk motstand i egne rekker mot et forslag om å la lesbiske og homofile få gifte seg. Flere konservative politikere skal ha bedt Cameron vente med saken. Foto: REUTERS/ Thierry Gouegnon / NTB ScanpixVis mer

Cameron i homostrid

Vil ha like rettigheter for alle, men møter motstand fra partifeller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias statsminister David Cameron møter sterk motstand i egne rekker mot et forslag om å la lesbiske og homofile få gifte seg. Flere konservative politikere skal ha bedt Cameron vente med saken.

Den britiske statsministeren legger ikke skjul på at han ønsker samme rettigheter for homofile og lesbiske som for heterofile. Men langt fra alle av hans konservative partifeller deler denne innstillingen.

Søndag ble et brev med bønn om utsettelse av voteringen som etter planen skal holdes i løpet av de nærmeste dagene, overlevert til Camerons residens i Downing Street i London.

- Vi føler svært sterkt at beslutningen om å legge dette forslaget fram for Parlamentet er forhastet, het det i brevet.

- Beslutningen er tatt uten at det har vært ført en grundig nok debatt med det konservative partiets medlemsmasse eller med det britiske folk, het det videre.

De 20 formennene fra lokale partilag som har undertegnet brevet, tilføyde at de allerede har sett tegn til medlemsflukt.

Politiske kommentatorer sier at hvis Cameron møter åpent opprør i partiet i denne saken, kan det svekke hans sjanser til å bli gjenvalgt i 2015. Selve lovforslaget blir trolig vedtatt uansett, siden det støttes av opposisjonspartiet Labour og De konservatives koalisjonspartner Liberaldemokratene.

(NTB)