Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cameron innrømmer å ha tjent på aksjer i farens skatteparadisselskap

Storbritannias statsminister David Cameron innrømmer at han eide aksjer i farens skatteparadisselskap men sier han solgte dem før han ble statsminister, melder The Guardian.

INNRØMMER: David Cameron innrømmer å ha tjent penger på farens aksjer i skatteparadis.
INNRØMMER: David Cameron innrømmer å ha tjent penger på farens aksjer i skatteparadis. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge The Guardian solgte Cameron aksjene for 31 500 pund, tilsvarende 370.000 kroner i januar 2010, fire måneder før han ble statsminister.

Han skal ha tjent over 223 000 kroner på aksjesalget.

David Cameron har vært under sterkt press etter at det har kommet fram at hans nå avdøde far Ian Cameron var en av direktørene i investeringsfondet Blaimore Holdings. Fondet har base på Bahamas og skal aldri ha betalt skatt til Storbritannia.

Opplysningene stammer fra de såkalte Panama Papers, som er lekket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Hver dag siden det ble kjent at Ian Cameron var omtalt i Panama Papers, har statsministeren sendt ut pressemeldinger om at han ikke eier aksjer i skatteparadisselskaper. Han har heller ikke villet kommentere avsløringene om faren utover at det er «en privatsak».

Men torsdag innrømmer han altså i en kunngjøring at han og kona Samantha har eid aksjer i det Bahamas-registrerte fondet. Samtidig kaller han at påstandene om at selskapet ble etablert for å unndra skatt for «en grunnleggende misforståelse».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram