VIL BOMBE IS: David Cameron ønsker å gå til flyangrep mot IS i Syria, men trenger flertall i Parlamentet. Foto: Reuters / NTB scanpixREUTERS/Suzanne Plunkett
VIL BOMBE IS: David Cameron ønsker å gå til flyangrep mot IS i Syria, men trenger flertall i Parlamentet. Foto: Reuters / NTB scanpixREUTERS/Suzanne PlunkettVis mer

Cameron vil bombe IS: - Det er nå eller aldri

Vil få med seg de folkevalgte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nå eller aldri, sier Storbritannias statsminister David Cameron i et forsøk på å overtale de folkevalgte til å gi grønt lys for flyangrep mot IS i Syria.

- Hvis vi ikke handler nå, når vår venn og allierte Frankrike er blitt rammet av angrep, må vi kunne tilgi våre venner og allierte for å spørre: Hvis ikke nå, når?, sa Cameron i en tale i Parlamentet torsdag.

Storbritannia kan ikke ta seg råd til å sitte på sidelinjen og se på IS' herjinger, mener Cameron, som tidligere på dagen la ut en melding på Twitter der han skrev at det vil være feil å «sette sikkerhet ut på anbud til andre land og forvente at de påtar seg risikoen for å slå til mot IS i Syria».

Han opplyser at det er Frankrike og USA som har bedt Storbritannia om å bidra i kampen mot IS.

- Vi må ikke sluntre unna vårt sikkerhetsansvar og overlate det til andre, sa Cameron i sin tale.

Han ønsker avstemning i Parlamentet, og understreker at han ikke vil gå til aksjon i Syria uten et flertall bak seg. Trolig vil en avstemning finne sted i neste uke.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram