Camerons mediesjef mistenkt for ulovlig avlytting

Nye avsløringer tyder på at han har vært langt mer involvert i telefonavlyttingsskandale enn han vil innrømme.

SKANDALE: Statsminister David Cameron har fått en skandale i fanget dersom det viser seg at hans nære medarbeider og mediesjef Andy Coulson likevel har vært innblandet i ulovlig telefonavlytting av britiske kjendiser, politikere og kongelige. Foto: REUTERS/SCANPIX
SKANDALE: Statsminister David Cameron har fått en skandale i fanget dersom det viser seg at hans nære medarbeider og mediesjef Andy Coulson likevel har vært innblandet i ulovlig telefonavlytting av britiske kjendiser, politikere og kongelige. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Britisk politi ønsker å avhøre statsminister David Camerons kommunikasjonssjef Andy Coulson.

Coulson var tidligere sjefredaktør i tabloidavisen News of the World og står statsminister Cameron svært nær.

Nå mistenkes han for som sjefredaktør å ha beordret medarbeidere til å avlytte telefonene til kjente personer for å skaffe stoff til artikler i tabloidavisen.

Både politikere, kjendiser og medlemmer av og ansatte i det britiske kongehuset, blant andre prinsene William og Harry, skal ha blitt ulovlig avlyttet.

Saken vakte enorm oppsikt i Storbritannia, men ble lagt mer eller mindre død da News of the World-journalist Clive Goodman og privatdetektiv Glenn Mulcaire ble idømt fengselsstraffer for å ha hacket seg inn på kjente briters telefonsvarere.

Politiet valgte å bare etterforske Goodman og Mulcaire. Andy Coulson, som hevdet han ikke kjente til den ulovlige avlyttingen, valgte likevel å trekke seg som sjefredaktør.

Men nå har en artikkel i avisa New York Times fått saken til å rulle igjen. I et intervju med avisen sier en annen journalist i News of the World at Coulson oppfordret også ham til å hacke seg inn på privatpersoners telefonsvarere.

Britisk politi krevde i dag at New York Times må gi fra seg journalistisk materiale som kan brukes som bevis i saken. Det nekter imidlertid den amerikanske avisen å gjøre.

(NTB)

MISTENKT: statsminister David Camerons kommunikasjonssjef Andy Coulson. Foto: AP Photo/Oli Scarff/Scanpix
MISTENKT: statsminister David Camerons kommunikasjonssjef Andy Coulson. Foto: AP Photo/Oli Scarff/Scanpix Vis mer