Camilla (12) var det første E. coli-offeret

Nå er tre barn innlagt med alvorlig nyresykdom.

KJEMPET MOT DØDSBAKTERIEN:  Dette bildet fra 2005 viser Camilla Kværner Lie (Da 8 år gammel) på Rikshospitalet Hun kom fra Tønsberg med akutt nyresvikt. Det viste seg at hun var smittet av E. coli O157, også kalt hamburgerbakterien. 
Foto: Privat
KJEMPET MOT DØDSBAKTERIEN: Dette bildet fra 2005 viser Camilla Kværner Lie (Da 8 år gammel) på Rikshospitalet Hun kom fra Tønsberg med akutt nyresvikt. Det viste seg at hun var smittet av E. coli O157, også kalt hamburgerbakterien. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

1. desember 2005 ble det slått alarm. Camilla Kværner Lie (8) ble i all hast fraktet fra Tønsberg sykehus til Rikshospitalet i Oslo med akutt nyresvikt. Det viste seg at hun var smittet av E. coli O157, også kalt hamburgerbakterien.

-Selv husker ikke Camilla noe fra den første uka på Rikshospitalet. Vi kom inn fredag, og lørdag morgen lå hun på operasjonsbordet med full dialyse. Det var noen forferdelige dager og uker, forteller Rita Lie til Dagbladet.

- Skvatt til I går varslet datteren mammaen sin om at hun hadde lest om nye E. coli-tilfeller på nettet.

-Jeg skvatt til, og føler veldig med de barna og foreldrene som nå går i gjennom det samme som vi gjorde, sier Rita Lie.Hun tilbrakte flere uker ved Camillas sykeseng på Rikshospitalet, og forteller om hvor grusomt det var å måtte se datteren bli fraktet rundt i rullestol de første dagene.

- Hun hovnet veldig opp som følge av behandlingen, og så ut som en ballong i kroppen. Det var en vond tid, men Camilla var en av de heldige.

Jeg glemmer aldri da de første dråpene med urin kom i urinposen ved sykesenga. Da fant sykepleierne fram et norsk flagg og feiret, forteller Rita, som ikke kan få fullrost barneavdelingen på Rikshospitalet for den jobben de gjorde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer