Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Camilla (17) satt i bilen sammen med Tom (16) som ble drept på E6. Her er hennes hilsen

- Jeg håper du har det bra der du er nå.

SKREV MINNEORD: - I natt mistet en bror, sønn, venn og ikke minst en fantastisk person, Tom, livet sitt i en tragisk ulykke.

Det skriver Camilla Helgesen (17) i sin siste hilsen til Tom Pettersen (16) fra Flateby. Foto: Remi Presttun / Privat
SKREV MINNEORD: - I natt mistet en bror, sønn, venn og ikke minst en fantastisk person, Tom, livet sitt i en tragisk ulykke. Det skriver Camilla Helgesen (17) i sin siste hilsen til Tom Pettersen (16) fra Flateby. Foto: Remi Presttun / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - I natt mistet en bror, sønn, venn og ikke minst en fantastisk person, Tom, livet sitt i en tragisk ulykke.

Det skriver Camilla Helgesen (17) i sin siste hilsen til Tom Pettersen (16) fra Flateby.

Pettersen ble påkjørt og drept på E6 ved Kløfta i Akershus i går kveld. En Oslo-mann i 20-årene er siktet for uaktsomt drap. Pettersen ble påkjørt da han prøvde å hjelpe føreren av en annen bil som hadde kjørt av veien.

- Masse glede Camilla Helgesen fra Roverud utenfor Kongsvinger var en av de to vennene som var sammen med Tom da han ble påkjørt. De tre gikk ut for å hjelpe til på skadestedet. Det var svært kaldt lørdag kveld, og 16-åringen skal ha gått mot bilen igjen for å hente jakker til Camilla og kjæresten hennes da han ble truffet av bilen til den nå drapssiktede mannen.

Camilla skrev i kveld en siste hilsen til Tom. Camilla og hennes pårørende har gitt Dagbladet tillatelse til å trykke hilsenen, for å hedre Tom Pettersens minne.

- Vi stoppet for å hjelpe til i en annen ulykke, og kort tid etter kom det en tredje bil i stor fart som dessverre traff Tom rett foran øynene våres. Du brukte de siste timene dine på noen av favorittingene dine, sammen med gode venner og med masse glede og bra humør. Det er utrolig trist det skulle ende sånn her, jeg håper du har det bra der du er nå. Hvil i fred, Tom.

Undersøker hastigheten Siktede hadde i kveld ikke tatt stilling til siktelsen. Han er løslatt etter å ha vært i avhør med romerikspolitiet, men hadde ikke fått oppnevnt forsvarer. Derfor har han i avhør ikke kommentert skyldspørsmålet, sier politioverbetjent Laila Totland Langstrand.

Politiet har ingen grunn til å tro at ulykkessjåføren hadde promille, selv om de ikke har fått resultatene etter den rutinemessige blodprøven som er tatt av ham.

- Det er ingen tvil om at han har mistet kontrollen over bilen, spørsmålet er om han kan lastes for det eller ikke - slik som føret og været var. Det er det vitneavhørene, hans avhør og de tekniske undersøkelsene skal gi svar på, sier Langstrand til Dagbladet.

MISTET GOD VENN: Camilla Helgesen og kjæresten hennes var sammen med Tom Pettersen (16) da han ble påkjørt på E6 lørdag kveld. Foto: Privat
MISTET GOD VENN: Camilla Helgesen og kjæresten hennes var sammen med Tom Pettersen (16) da han ble påkjørt på E6 lørdag kveld. Foto: Privat Vis mer

- Vi må undersøke om det er hastighet eller uoppmerksomhet som er årsaken, og hva som gjør at han mistet kontrollen over bilen, sier
Langstrand.

Hørte høyt smell - Kjørte han for fort?

- Jeg vil ikke kommentere det i kveld.

Dagbladet snakket søndag kveld med føreren av den første ulykkesbilen - som så Tom bli påkjørt, og som forsøkte å redde 16-åringens liv. Han fortalte om et voldsomt smell da ulykkesbilen krasjet inn i en parkert bil på skadestedet.

- Da var det en person som ropte: «Kom og hjelp oss, det ligger en gutt under bilen». Da så jeg at det var en gutt som lå på asfalten, under bilen. Vi var sikkert 5-6 personer som samarbeidet om å få ham ut fra under bilen, vi ga førstehjelp og tok av oss jakkene våre og la dem rundt ham, vi tenkte at det var lurt at han holdt seg varm til ambulansen kom, fortalte mannen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media